Vi må øke arbeidstokken med å få flere barn selv, ikke importere velferdsklienter

Foto: Frank May / NTB scanpix

Fortsatt hører jeg det faktum at Sylvi har sagt at her i Norge viser vi ansiktene våre og spiser svin bli brukt som et argument mot henne. Men det er jo kun en ren konstatering av hvordan ting er i Norge. Dessuten hadde det en viktig kontekst, det handlet blant annet om muslimer som ikke ville ta enkelte jobber fordi de da måtte servere svin eller øl. Det er hennes jobb som minister å minne dem de gjelder om at de befinner seg i Norge. Her har vi en kultur hvor slike ting er vanlig, dette er også en velferdsstat som er avhengig av produktivitet og markedsøkonomi, her må du jobbe. Det kalles redelighet.

Jeg tror alle skjønner at Listhaug ikke mente å si at alle som skal kunne kalle seg for nordmenn må spise svin og drikke øl. Det at dette trekkes frem som et slags bevis på at Sylvi sprer fordommer syns jeg vitner om en overdreven sensitivitet. Altfor mange bryr seg i dag mer om følelser enn om tanker og logikk. Det blir veldig klart for meg når jeg hører den slags påstander. Det er som om folk leter etter grunner for å være mest mulig krenket.

Generaliseringer kan være nødvendige

Så hagler selvfølgelig beskyldningene mot mine meningsfeller, at de generaliserer og med det skaper hat. Til det har jeg en ting å si:

Det er helt legitimt å generalisere. Det er til og med hensiktsmessig. Det ligger i selve ordet, det handler om generelle fenomener, som omfatter mange. Når noe er så omfattende, er det ekstra viktig å snakke om det. Det at det finnes flotte innvandrere som jobber og er glade i Norge forandrer dessverre ikke på det helhetlige bildet. Noen innvandrerkategorier jobber vesentlig mindre enn andre, og muslimske miljøer stiller i en klasse for seg hva gjelder omfang av æreskultur og sosial kontroll.

Det er en myte at Norge og Europa trenger innvandrere fra Afrika og Midtøsten for å gjøre opp for lave fødselstall. Innvandrere blir også gamle. Det betyr at ifølge denne logikken, når de gamle innvandrerne vi hentet inn for å bøte på våre lave fødselstall blir pensjonert, da må vi hente inn nye innvandrere igjen som skal forsørge dem, og slik må det da fortsette i det uendelige, ellers faller korthuset sammen. Det blir en ond sirkel.

Umulig for fremmedkulturelle å ha like gode forutsetninger

Så er det heller ikke riktig at bølger av afrikanske migranter vil redde velferden vår. Snarere tvert imot. Dette har jeg skrevet om før, men jeg ser fortsatt behov for å understreke at seks av ti afrikanske innvandrere ikke er i jobb. Kun om lag 50% av flyktninger er i jobb etter 10 år i Norge, dette ifølge SSB. Og slik er det uansett hvor mye penger man kaster på problemet, av den enkle grunn at migranter aldri kan få de samme forutsetninger som den opprinnelige befolkningen.

Vi blir ikke kvitt inn-gruppe preferanser, vi blir ikke kvitt kulturelle forskjeller og kulturkonflikter, vi kan ikke bare lukke øynene for at man nærmest er nødt til å ha høyere utdannelse for å klare seg godt i Norge og at altfor få av migrantene har kompetanse vi har bruk for. De enkle jobbene forsvinner jo. Vi kan ikke bare håpe og tro at vi skal kunne komme forbi disse hindrene. Det er ikke nok.

Det er umulig for en mann fra landsbygden i Somalia, som er vant med å tygge khat og som ikke vil ta kvinner i hånden og som ikke har høyere utdanning å ha samme forutsetninger som en gjennomsnittlig nordmann. Dermed kan de ikke redde oss fra våre lave fødselstall. Det er det kun vi som kan. Vi må få flere barn ellers må vi belage oss på å jobbe mer og/eller kutte i velferden. Det er realiteten i de utfordringene det norske samfunnet nå står overfor.

 

 

 

 


Publisert: Oct 27, 2017 @ 2:01 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • GHjo

  Ja, hvorfor ordnes ikke saken med å få flere barn selv?
  Hvorfor er det ingen, –absolutt ingen– norsk politiker som har åpnet brødskuffen sin og tatt til orde for dette?????.
  Er det fordi det ville ha lagt hindrnger i veien for multikultur-eventyrerne og deres import av dysfunksjonelle muslimer?
  Og det skulle man F——- ikke ha noe av?

  • Tor Anders Engen

   Årsaken er som visepresidenten i EU sa i en tale om den feilslåtte multikulturen. Multikultur skal tvinges på oss, selv om alle er mot det. De som sier at EU har noe med demokrati å gjøre, bør ta seg en runde i noen polstra celler.

  • Knut Rasmussen

   Jo Willoch har vært aktiv i denne saken.

 • KriKra

  Hvem vil føde barn inn i denne verdenen?

  • Ivar Systad

   Et utmerket innlegg av Maria Zahler. Det er slik mange av oss tenker og mener.
   Knirka bør vite at det finnes mange som ønsker å føde barn, bare den sosialistiske indoktrineringen av barna i fra barnehagen av blir stoppet.

  • Kaffermann

   Hva mener du? Spørsmålet er vel heller hvem ser seg råd til å få barn. Når inntektene forsvinner i skatt som blir overført til våre importerte landsmenn. Hvem har da råd uten å leve i økonomisk usikkerhet og lavt velstandsnivå. For skal man ha barn, så må man bruke tid på dem og mindre tid på en meningsløs karriere som ikke gjør deg lykkelig.

  • LasseRon

   De som bryr seg om det norske folks overlevelse og videreføring av norsk kulturarv?

  • GHjo

   Spør folket nede i Afrika—-.Og muslimene.De skal erobre oss med barnevogner.
   Mulla Krækar med et stort glis:”Vi formerer oss som MYGG”.

   • Siri

    Velferdskalaset er over når nordmenn blir minoritet i Norge. Så fra den tid må de iallfall betale selv for erobringen. Spørs om iveren etter å bo i et vinterland i det høye nord er så stor lenger da.

 • Andreas Pedersen

  Hvis vi tar alle milliardene vi sender ut i verden som “bistand”, sender alle utlendinger i fengsel hjem, avskaffer asylinstutisjonen og slutter å selge våre hjørnesteinsbedrifter til Kina så har vi faktisk penger så det rekker. Tanken om at befolkningen stadig må øke for takle eldrebølgen er et pyramidespill, som kjent raser pyramiden til slutt. Svært mange av jobbene som ikke krever utdanning er borte om 20 år og det kommer ikke til å øke tilsvarende for høyere utdannede. Vårt livsgrunnlag er våre naturresurser som er begrenset, det er ingen hensikt i å bli flere mennesker i en tid som denne. Verden er overbefolket som den er og vi har dette landet en unik mulighet til å holde befolkningen på et nivå som hverken øker eller minker, vi har resurser til det så lenge vi forvalter den rett.

  • LasseRon

   Det er forskjell på å bli flere og å ikke bli færre. Jeg tror det hadde vært bra for Norge dersom vi kom opp fra nivået 1,7-1,8 som vi har hatt de siste tiårene, til et nivå hvor befolkningen erstatter seg selv uten nødvendigvis å øke(2,1).

   Dette kan gjøres gjennom å redusere premieringen for barn nr 2, og øke den for barn nr 1 og 3. Samt fjerne all støtte for flere barn.

   (Hvis du lurer på hvorfor stønadene til barn nr 2 skal reduseres er det for å øke motivasjonen til å få barn nr 3. Stønadene til barn 1 og 3 kan likevel økes såpass at de mer enn kompenserer for dette tapet. Svært mange vil nemlig velge å få barn nr 2 uansett, for å gi barn nr 1 søsken).

   • en

    Du er blitt et offer for SSB, fødselsraten blandt etnisk norske kvinner ligger på 1,2.

    1,8 gjelder hele befolkningen på 5 millioner, det er vel knappt 3,5 millioner igjen av oss etnisk norske.

    Vi blir kokt, som en frosk, sakte, så vi ikke merker det før det er for sent.

  • LgKiholmen

   To store problemer i verden, overbefolkning og klimakrise. Den siste er en direkte følge av den første. Digitalisering og automatisering vil fjerne arbeidsplasser for ufaglærte. Helt enig, det er nok helt greit at vi ikke er så mange i dette landet

 • MrFeyn

  Vel… så lenge kvinner hater oss nerder, så ligger vi tynt an i relasjon til genpoolen uansett. Ellers er jeg helt enig.

 • Simon Hansson

  Fra de er små barn, blir kvinner fortalt, gjennom skole og media, at de ikke er fullverdige og frie mennesker, likestillte med menn, med mindre de hengir sine liv til å bli karrierekvinner. Om de bare kunne innsett hvor mye vakrere og betydningsfullt det er, å bringe et nytt barn til verden, å føre sin slekt videre, enn noen som helst lønnsforhøyelse eller trinn på karrierestigen… Problemet ligger i feminismen, som maner opp til konkurranse og klassekamp mellom kjønnene, støttet opp av storfinansen for høyere profitt og arbeidsdeltakelse.

 • Feliciano

  Kutt i velferden og få flere barn!
  Velferden har blitt en sovepute, som forringer moral og ansvar, ved at det skapes forventning om at andre tar regningen. Folk må ta ansvar for sine egne liv, og med det tror jeg at folk flest får det bedre psykisk og slutter å klage og klandre andre. Det er på tide å bli voksen og kutte navlestrengen til staten!

  • ZiZek

   Bla bla bla. Kom med argument.

 • Triturus cristatus

  Hvordan stimulere norske høner til å legge flere egg?

  Kunne man ikke satt sammen en eller annen kommisjon eller gruppe av vettuge, kompetente personer til å se på dette?

  Det er i alle fall det et samfunn med respekt for seg selv ville gjort.

  Selv tenker jeg kanskje forsøk på trendsetting bør være en del av strategien.

  Hvis venninnene dine vil shoppe og date og til de blir 40, så vil du det også. Hvis venninnene dine derimot vil stifte familie og få barn tidlig, så vil du det også.

  Jeg blar av og til gjennom min mors eller søsters kvinneblader. Det er jo sludder og vås fra ende til annen. Hva med å stifte et mer konservativt kvinneblad? Eller et konservativt kvinneforum på nett? Men selvsagt ikke så konservativt at det vil “skremme” vekk folk i vår ultraliberale tid. Konservativt på en moderne måte. Det må bli litt “kult” for unge damer å få barn!

  Ellers kunne jeg ønske at leger o.l. kunne gå mer aktivt ut i mediene og advare mot å få barn sent. Er ikke gjennomsnittsalderen for førstegangsfødende nå over 30 år? Det er egentlig helt vanvittig. Venter man til man er oppi trettiårene med å få barn, er det større sjanse for å få syke barn, større sjanse for at man ikke lenger kan få barn..og dessuten vil man jo sannsynligvis få færre barn enn man ellers ville fått om man venter så lenge.

 • ARVEVOLDEN

  At en moderne stat må ha høy produktivitet er rett.
  Men at det skulle forutsette markedsøkonomi,trenger ytterligere presiseringer.:
  1.Om markedenes lover var gjeldende,skulle mange kreditorer ha tapt sine tilganger etter finanskrisens akutte utbrudd i 2008.For mang banker skjedde det ikke.(Bare på Island.)
  2.Om markedets lover skulle gjelde ,burde lønningene stige,ved mangel på arbeidskraft.
  Dette er ikke tilfelle.Lønningene i lokomotivet Tyskland er ,som i USA,er for mange stagnerende eller synkende.

  Det kunne like gjerne omformuleres slik.:De synkende profitter og fortjenester i de vestlige markedsøkonomier søkes forbedret ved at arbeidskraftens mobilitet økes,samtidig som den manglende økning i produktiviteten forhindres fra å senke statenes budsjettbalanser-ved at den importerte arbeidskraft sluses inn i lavproduktive sektorer.Helt-eller halvt utenom normale arbeidsmarkedsregler.
  M.a.o.:Markedsøkonomiene i vesten er ikke velferdsstater -lenger-de er instrumenter i kapitalens forsøk på å tilrive seg mer makt over lønnsarbeiderne.Dens-markedsøkonomiens-karakter av forberdring for alle reverseres.
  Den tjener bare noens interesser,ikke flertallets.Men fremdeles er det markedsøkonomi.

 • Sven007

  En måte å stimulere til økte fødsler er å øke bidragene til mor og barn. Men slike tiltak bør vi i første reke reservere for arbeidende kvinner. Kvinner utenfor arbeidslivet synes å få et tilstrekkelige antall barn allerede.
  Og det vil være meget målrettet fordi det er denne gruppen med kvinner som nå har for få barn.

  • oliver

   Det handler om status og penger. Altså politiske virkemidler…

 • eDmulig

  Du har helt rett Maria. Å gi norske borgere muligheten få mange barn handler om politisk vilje. Nok vilje. Men med de teknologiske fremskrittene vi forventer frem mot år 2100, tror jeg ‘problemene’ med en aldrende befolkning finner sin løsning.

 • Torgunn

  Når Ap sin familiepolitikk har ført til at foreldre må to lønnsinntekt for å klare sine utgifter, sier det seg selv at barnetallet begrenses.
  Ellers hadde det vært nok med 3 millioner innbygger ei Norge, da dekningsgraden av egen matproduksjon tilsier det. Vi trenger ikke flere innbyggere. Øket antall krever boliger og annen infrastruktur, noe som setter stort press på det lille vi har av dyrket mark i Norge.

 • Triturus cristatus

  En styrking av den nasjonale identiteten kan vel heller ikke skade i denne sammenhengen.

  Tenk om man kunne begynne å fortelle folk at de som nordmenn og innbyggere av Vesten er del av noe flott og unikt med over tusen år gamle røtter? Noe som man bør være med å ta ansvar for å bringe videre til kommende generasjoner.

  Nå lærer man jo nærmest at vestlig kultur er roten til alt ondt i verden, og at det er like greit at vi går til grunne.

 • invernes

  Norske kvinner må rett og slett gjøre som muslimske og afrikanske kvinner gjør , gå tilbake til heimen og bli heltids husmor.
  Jeg ser ingen annen løsning på dette.

 • BernstGunnar

  Å planlegge fremtiden med en forståelse basert på hvordan ting har fungert frem til nå er lite fornuftig. Arbeidsmarkedet står foran en omveltning større enn vi kan forestille oss – enkelt fortalt er det i dag svært mange ‘sentralbord-damer’ på jobb. Disse jobbene kommer til å forsvinne med et pennestrøk og omstilling er nødvendig. Dette betyr at vi allerede har alle hender som er nødvendige for å møte fremtidige behov – uten å importere arbeidskraft.

 • Solskinnsmann

  Hva er galt med at vi blir færre i denne verden? Spesielt de såkalte miljøpartiene burde selvsagt jobbe på spreng for å stoppe befolkningseksplosjonen. Men det gjør de ikke. De tror nemlig heller at norske avgifter kan stoppe miljøødeleggelsene overalt, i alle land. Ifølge dem spiller det ingen rolle om det er 12 milliarder eller 4 milliarder som forsøpler. Og, fortsatt ifølge KrF og Venstre, er det viktig at alle som klarer å komme seg til Europa eller USA får et like høyt forbruk som disse landenes opprinnelige befolkning. Hvis de ikke får det, er det diskriminering og rasisme og jeg vet ikke hva.

  • invernes

   Hva er galt med at vi blir færre i denne verden? problemet er at vi ikke blir færre, bare nordboere blir færre, i Afrika eksploderer folketallet og blir en tikkende bombe hinsides alt , disse massene vil ødelegge alle resurser i Afrika og så vil de bevege seg mot Europa.

   • ZiZek

    Slapp av dua!

 • Truls

  Som ytterste konsekvens ble likestilling vår undergang! Mannen må ut og tilbake på havet og sjøen, kvinnene må hjem og stelle barna, vaske klær og få heimen til å gå rundt, få tilbake verdiene fra 50,60 og 70-tallet! Da skal du se at ungene atter popper ut!

 • IdiAlpine

  Bare å høre på intervjuet Mark Steyn hadde nylig med Douglas Murray. Fantastisk treffende og humor på rett sted.

 • Harald

  Norge styres etter prinsippet: “hvorfor gjøre det enkelt når du kan gjøre det vanskelig?”. Norge er full av reguleringer og restriksjoner hvor du enn snur deg. Ligner litt på USA før Trump. Skal vi få fødselsraten opp så må det stimulans til. Det må “lønne seg” å få flere barn. Og så må det gjøres enklere “å drive buttikk”. Skjer det så ordner resten seg selv.

  • ZiZek

   “USA før Trump”? Kva er det du talar om?

 • etnisknorsk

  Det er et samme i hele Europa. Vi mangler en hel generasjon. Dagens småbarnsforeldre skulle, etter rett, vært på god vei til å bli besteforeldre nå. Etterslepet kan ikke hentes inn igjen. “Den hvite rase” (Vestlige hvite) dør ut. Det samme skjer i Japan, dog i et raskere tempo.

 • Gal Person

  Skremmende…

 • Øyvind Amundsen

  Meget godt formulert

 • Gal Person

  Hei Gulosten.
  Å jasså ja, så Ernas egentlige motiv for “godheten” er import av folk som kan ta dritt jobbene etter oss, slik som do-vasking, sengeredning, klesvask og annen etterlatenskap , jobber som høyt utdannede hvite nordmenn ikke vil ha?
  Noen bør se på stamtavlen til Erna, muligens er hun i slekt med General Lee?, og Nye Vi har Sørstatene som rolle modell?.
  Det er i alle fall tanken som streifet meg. For er ikke tanken om en hvit privilegert overklasse, med fargede arbeidere fra andre himmelstrøk til å sikre vår levestander og velferd rimelig rasistisk og gir assosiasjoner til tider vi trodde vi var forbi? ja ja nå heter det rednings skip når mennesker bringes fra det afrikanske kontinentet, før het det slave skip.
  Når du snakker om Khat tyggende somaliere, så skal du vite at det er nok fra dem neste store sprang for menneskeheten kommer.
  Den neste store innovasjonen vi bør gjøre er å robotisere Stortinget!
  Mvh Gal.

  • Gulosten

   Stortinget kan outsources og alle privilegier Erna har tilranet seg kan tilfalle oss som eier pengene.

   Erna Solberg tenker nok ikke på en underklasse av reinbuens farger men legger også til de fleste nordmenn i den kategorien og at hun og en liten gruppe skal være på toppen.

   Onde mennesker har en tendens til ikke å tenke noe særlig utover de rett rundt seg.

 • en

  Jada, jeg er her og der og overalt, de blir ikke kvitt meg så fort, selv om de stenger sine kommentarfelt over en lav sko.

 • Knut

  Vi etniske har ikke råd til å få flere barn, vi har ikke de samme godene og sikkerheten.

  Vi klarer aldri å få de vi allerede har tatt inn i jobb noensinne. Disse formerer seg raskt og blir flere og flere samtidig presser godhetsappostlene på for at vi skal ta inn enda flere. Det siste året har våre folkevalgte roet oss ned med at det nesten ikke har kommet asylanter. Sannheten er at det aldri har kommet så mange immigranter som nå, det er nå familiene deres kommer på humanitært grunnlag.

  Den dagen sannheten går opp for naive nordmenn at de har blitt slaver i eget land så betaler heller ikke de skatten med glede.

  • ZiZek

   Definer “etnisk”.

 • AugustPetersen

  Ille at man bruker 4 + mill pr migrant fra MØ og Afrika som aldri blir å fø seg selv, samtidig som man har gjort arbeids- og karriærejaget så stort for kvinner at de i stor grad blir sykere enn menn i jobb. Mye fordi at kvinner må jobbe slik at samfunnet er effektivt (slik at vi har råd til å betale for alle migrantene). Barn kan de ikke ha fordi at det har blitt for dyrt, man skal faktisk også ha bolig og passende bil med 3-4 barn. Å øke premieringen for å få flere barn, vil være et tveegget sverd, alle migrantene vil da bare å enda flere unger enn de norske kan tenk seg å få. Ser “flyktningene” får opptil 6 unger ganske raskt, vanskeligere å få avslag på asylsøknaden da vet du, pluss at det er “gratis” å få barn i Norge, Staten betaler alt, for et drømmesamfunn for alle og enhver.

  • ZiZek

   Hæ? Kvar tek du dette frå?

 • LasseRon

  Da er det faktisk for sent da.

 • Gulosten

  Vi blir utryddet/erstattet. Tallenes klare tale.
  Humanisme/liberalisme er definitivt historiens ondeste ideologier

  • ZiZek

   Lese Heidegger eller?

   • Gulosten

    Nei trenger ikke det. Det er bare å ta seg en tur til Oslo så ser du det med egen øyne på 1 minutt eller mindre…

    • ZiZek

     Har faktisk meir enn eit minutt (!) i Oslo, såg ikkje det du gjorde! Skulle tru du hadde lese han; den same type — lemfeldige — nyttinga av politiske omgrep. Talar du om øknomisk eller poltisk liberalisme? Tykkjer du religionsfridom, ytringsfridom, menneskjerettar etc. er “onde” konstruktar? Utbroder…

     • Gulosten

      Meg bekjent så fikk Erna, FrP, etc. avskaffet ytringsfriheten i Norge. Menneskerettighetene slik de fremstår medfører at nordmannen mister sitt land, demokrati, friheter og økonomi.
      Når man ikke står fritt til å tenke eller ytre så foreligger ikke frihet for religionene heller.

     • ZiZek

      Trur du har eit aldri so lite refleksivt paradoks på gong her…

 • Liberte egalite fraternite

  Vestlige samfunn burde gå i seg selv og spørre seg
  hvorfor fødselstallene kunne bli så utrolig lave
  blant innfødte kvinner, at det nærmer seg halvering
  av befolkningen for hvert slektsledd/hver mannsalder (1 barn per kvinne).

  Tror ikke gulrot-virkemidler kommer til å fungere all verden,
  fordi de lave fødselstallene bunner i mye selvutslettende
  tankegods blant vestlige kvinner.

  Det finnes et virkemiddel som verken er gulrot eller pisk;
  En hard høyredreining av politikken så det blir uattraktivt
  å få barn med menn som ikke arbeider, mens sikring av egen pensjon
  i større grad avhenger av hva du selv har spart eller produsert av
  produktive etterkommere.

 • Logikk Logikk

  Hva også med perspektivet – teknologien vår fører til at tusentalls av arbeidsplasser forsvinner?

  Det er vel estimert at utallige arbeidsplasser vil forsvinne?

  Er det noen som tar dette med i regnestykket når det hevdes at “Norge trenger innvandring”?

  • norske

   ja, på Nordea forsvant vel 20 eller 30 chat personer nettopp.
   nå er det en datamaskin som hjelper deg om du ringer for hjelp.

 • Anne Haugen

  Kvinner i arbeiderklassen må ta hensyn til økonomi, hva har vi råd til, hva har vi plass til, tap av pensjonspoeng osv. Hvilken jobber som kan tilpasses omsorg for barn osv.

 • ZiZek

  Ikkje eitt argument i denne teksten! Kvifor er generaliseringar legitime? Det må vel vere i høve der ein faktisk set halen på grisen med generaliseringen. Eg ser ikkje at du gjer det her akkurat. Det heile er alt for kunstig. Du skriv so polemisk og unyansert at eg vanskeleg kan sjå at du driv med legitime generaliseringar! Ser heller ikkje at du argumenterer i det heile teke, men det er kanskje ikkje naudsynt heller, då du vel talar til meiningheita — som jo elskar å få fordommane sine bekrefta. Dette held soleis eit særs lågt nivå. Men la meg likevel spørje: Kva meiner du vi skal gjere då? Haldningskampanjar mot bruk av kondom? Fødselsfabrikkar?

 • ZiZek

  Eg veit ikkje kva eg skal kalle det, men det er ein vanleg trope på resett, rights og document. De tek ut ein lita flik av røynda, som isolert sett kan vere rett, og so ekstrapolerer de frå denne fliken til ein eller annan agenda de vil trumfe gjennom. Eg kan ta eit lite utdrag: “… vi kan ikke bare lukke øynene for at man nærmest er nødt til å ha høyere utdannelse for å klare seg godt i Norge og at altfor få av migrantene har kompetanse vi har bruk for.” For det fyrste, inkje belegg. For det andre, det er vel eit problem som ikkje har å gjere med innvandrarar? Det er vel noko som råkar alle “manuelle” og som talar for at manuelt arbeid burde få høgare status? Det er berre so lite prinsipielt tenkt, det er pur opportunisme.

 • Siri

  Et logisk problem her er at uansett hvor mye menn i 30-årsalderen vil stifte familie med kvinner under 30, så er gjennomsnittsalderen på førstegangsfødende iallfall i Oslo 30 år. Tydeligvis er ikke de yngre kvinnene interessert i å få barn mens de er unge, selv om de skulle møte en verpeklar eldre mann… Det nederste avsnittet ditt kan jeg likevel si meg enig i.

 • ZiZek

  Facking hell, dette er jo Eurabia-teoriar, kom an, demografi er ikkje lagnad; viss de bryr dykk slik om framtida, kan de ikkje heller syne engasjement for å halde på verda sitt økologiske mangfald? Dette vil vere mykje meir audeleggjande enn — og lenge før — det de talar om (som er kontingente hendingar, ikkje del av ein konspirasjon, slik de impliserer), dessutan er veldokumenterte årsakar til at det er ein del flyktingar no (høyrt om krigen i Syria eller bombinga av Libya?). Eg har dårlege nyhende til dykk: det kjem til å kome mange fleire viss vi ikkje maktar å reversere endringane vi gjer med verda vi lev i. Dei heiter klimaflyktingar og det finst allereie ein god del av dei. Har de btw høyrt om antropocen? Har de fått med dykk at vi er i det som er kjent som den sjette utryddinga? Dét er dystert! Det de talar om er ingenting mot dette, det er berre feilplassert alarmisme.

 • ZiZek

  Hæ? Dette er jo tatt ut av lufta…

 • ZiZek

  Labelling, konspirasjonssuggerering, retorikk (og då meiner eg ikkje logos). Er dette alt du har?

  • Tor Anders Engen

   Ser at de ikke har noen argumenter. Jeg beskriver virkeligheten, beklageligvis.

   At du ikke har evne til å forstå noen ting er vel forventet.

   Jeg kan informere deg at EU sin visepresident innrømmer at det er alvorlige feil med multikulturen. Men den skal dumpes på oss, selv om vi ikke vil ha det.

   Kan du komme med noen virkelige argumenter som motsvar? Eller er du en person som fungerer kun på følelser?

 • ZiZek

  Haha, artig du! Byrja tenkje på Goodwin’s law…

 • ZiZek

  Appell til natur = logisk feilslutting.