President Donald Trump arrives to speak about Iran from the Diplomatic Reception Room at the White House in Washington, Friday, Oct. 13, 2017. Trump says Iran is not living up to the "spirit" of the nuclear deal that it signed in 2015, and announced a new strategy in the speech. He says the administration will impose additional sanctions on the regime to block its financing of terrorism. (AP Photo/Susan Walsh)
Del saken
  •  
  •  
  •  

Ifølge Patrick J. Buchanon, en kommentator for tidsskriftet The American Conservative, har Trump og hans politikk nå tatt over det republikanske partiet. Buchanon argumenterer at Trump ble president fordi han leste partiet, velgerne og landet riktig, mens Bush, McCain og resten av det republikanske etablissementet ikke lenger forstår eller representerer den gjennomsnittlige amerikanske republikanske velgeren.

Buchanon nevner grunner som åpne grenser, amnesti for ulovlige innvandrere, fri handel globalisme og lite gjennomtenkte militære intervensjoner i fremmede land, som hovedgrunnene til at det republikanske etablissementet nå har mistet kontrollen over partiet sitt. Buchanon spør retorisk: Hva har et kvart århundre med fri handel à la Bush gjort for USA? ”Rundt 12 billioner dollar i handelsunderskudd, 4 billioner dollar med Kina alene, et tap av 55000 fabrikker og 6 millioner industrijobber. USA importerte varer fra Kina og eksporterte fremtiden vår. USAs eliter gjorde Kina stort igjen (great again) til det punktet hvor Beijing nå utfordrer USAs strategiske posisjon og tilstedeværelse i Asia,” skriver Buchanon.

Det råder liten tvil om at USAs middelklasse har vært den store taperen av det amerikanske etablissementets politikk og økonomisk globalisering de siste tiårene – synkende årlige realinntekter for både lavt- og mellomlønnede arbeidstakere har bitt seg fast i den amerikanske økonomien. Da velgerne protesterte mot utviklingen, svarte det ”republikanske etablissementet med å kalle dem nativister (nativists) og ved å paradere sin moralske overlegenhet,” argumenterer Buchanon. På denne måten mistet de kontrollen over partiet sitt og åpnet for fremveksten av Trump. Buchanon konkluderer nå med at det ikke er noen vei tilbake – det er Trumps parti nå.

 

Les mer:

The American Conversative. It’s Trump’s Party Now, 27. Oktober 2017.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]