Det er Trumps parti, nå: Kjernevelgeropprør mot det republikanske etablissementet

AP Photo/Susan Walsh

Ifølge Patrick J. Buchanon, en kommentator for tidsskriftet The American Conservative, har Trump og hans politikk nå tatt over det republikanske partiet. Buchanon argumenterer at Trump ble president fordi han leste partiet, velgerne og landet riktig, mens Bush, McCain og resten av det republikanske etablissementet ikke lenger forstår eller representerer den gjennomsnittlige amerikanske republikanske velgeren.

Buchanon nevner grunner som åpne grenser, amnesti for ulovlige innvandrere, fri handel globalisme og lite gjennomtenkte militære intervensjoner i fremmede land, som hovedgrunnene til at det republikanske etablissementet nå har mistet kontrollen over partiet sitt. Buchanon spør retorisk: Hva har et kvart århundre med fri handel à la Bush gjort for USA? ”Rundt 12 billioner dollar i handelsunderskudd, 4 billioner dollar med Kina alene, et tap av 55000 fabrikker og 6 millioner industrijobber. USA importerte varer fra Kina og eksporterte fremtiden vår. USAs eliter gjorde Kina stort igjen (great again) til det punktet hvor Beijing nå utfordrer USAs strategiske posisjon og tilstedeværelse i Asia,” skriver Buchanon.

Det råder liten tvil om at USAs middelklasse har vært den store taperen av det amerikanske etablissementets politikk og økonomisk globalisering de siste tiårene – synkende årlige realinntekter for både lavt- og mellomlønnede arbeidstakere har bitt seg fast i den amerikanske økonomien. Da velgerne protesterte mot utviklingen, svarte det ”republikanske etablissementet med å kalle dem nativister (nativists) og ved å paradere sin moralske overlegenhet,” argumenterer Buchanon. På denne måten mistet de kontrollen over partiet sitt og åpnet for fremveksten av Trump. Buchanon konkluderer nå med at det ikke er noen vei tilbake – det er Trumps parti nå.

 

Les mer:

The American Conversative. It’s Trump’s Party Now, 27. Oktober 2017.

 


Publisert: Oct 28, 2017 @ 8:46 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Henrik S. Werenskiold

Journalist
 • Gulosten

  Det er ingen tvil om at norske politikere har mistet fotfestet og forankringen blant nordmenn.

  AP går endog så langt om å snakke om et nytt vi som skal erstatte nordmannen men sikre AP makten.
  Redaktør Steinar Hansson i AP-avisen Dagsavisen sa også på lederplass at det var på tide at politikerne valgte seg et nytt folk og det har skjedd også. Oslo er ikke til å kjenne igjen og flere bydeler er etnisk renset for nordmenn eller det man kaller for berikelse og multikultur.

 • DrD .

  Det er faktisk 70.000 fabrikker som er lagt ned siden starten av 90-tallet i USA.
  Folk er lei av å bli marginalisert og demonisert. De ser at Trump betaler sin egen vei, og skylder ingen noe, mens alle andre maktpersoner har fått lommene fylt av interessegrupper som de står i gjeld til.
  Folket er lei kongressmedlemmer som driver innsidehandel, noe de måtte forby når det ble bråk rundt det, men som de igjen tillot seg selv får måneder senere.
  Kongressmedlemmer går inn i jobben med lommene tomme, og ender opp som mangemillionærer.
  Det er nå et grasrotopprør mot hele establisementet, folk går til valg med bare en neve dollar, sosial media og støtte fra innbyggerne i området de ønsker å representere.
  Amerikanere har skjønt at for å skape en fremtid for seg og sitt land, så må de jobbe sammen, og jobbe mot selskaper og politikere som har solgt ut landet bit for bit.
  Nordmenn må lære av dette, slutte å selge ut alt vi har til Kina, og politikerne må si nei til godhetsapostlene som kaster bort 30+ milliarder av skattebetalernes penger hvert år på yoga i Sarajevo og andre tåpelige bistandsprosjekt.

  • GHjo

   Desto sterkere USA er, militært og økonomisk, med en ledelse med beina plantet fast på bakken.
   Desto tryggere er vi, her i lille Norge.

 • Infowarrior

  Lenge leve Trump

 • oliver

  Thierry Meyssan har en del interessante synspunkter om Trump og amerikansk politikk som kan være greit å få med seg.
  http://www.voltairenet.org/article198481.html

 • JDonny

  Eliten har spilt seg selv inn i et hjørne. Medias dekning av Trump er “the proof in the pudding”. Det er åpenbart hvem som er hvem når man nå kan filtrere og speile MSM gjennom de politisk korrekte vinklingene.
  Hvis ikke folk klarer å se sannheten på dette tidspunktet så er dem mest sannsynlig i opposisjon mot de faktiske realitetene.
  Globalisme er ikke bare “kreft”, de kommer til å utslette alt som står i veien for deres perverse agenda.
  Hvis det kommer til å eksistere en sivilasjon om 50 år så vil vi stille oss spørsmålet igjen og igjen, hvordan kunne vi tillate at disse kreftene igjen overtok oss.
  Men menneskeheten er dømt til å gjenta våre feil..

  Per-Aslak Ertresvåg burde være pensum i grunnskolen.
  Tiden er mer eller mindre ute.
  Globalismen er 90% innført på dette tidspunktet.
  Hvis vi ikke klarer å stoppe dette så vil vi alle leve under slaveri i fremtiden.

 • Spaceman_Spiff

  Denne Flake som holdt denne “historiske talen” i henhold til CNN og NRK er vel en senator som lå veeeldig tynt an til gjenvalg hvis jeg ikke tar feil, og dermed er det beleilig for han å “go with a bang”, slik at han får sagt det han vil og ikke fremstår som en taper etter valget. Forsåvidt et smart trekk, men det foklarer også hvorfor denne utblåsingen kommer.

 • Anders Stang

  Valget i USA neste år kan bli interessant, da det virker som om alle de ettergivende, politisk korrekte republikanerne kommer til å bli utfordret av mer Trump-vennlige republikanere som faktisk representerer de som stemmer på dem.

  • John Magne Trane

   Som man ser på Bannons kamporgan Breitbart, blir de jo kastet ut fortløpende.

   Tenk om vi i Norge kunne kvittet oss med våre “RINO”s (Republicans in name only) på samme måte? Og alle de lilla SVerne i Høyre i hijab og det som verre er, hadde måttet gå ut av partiet?

   Ikke engang i valg er det jo mulig for oss å sende 1 person ned 1 plass på lista…

 • John Magne Trane

  Nativisme, et begrep med hjemstavn særlig i engelsk politisk språk (Nativism), betegner politiske bevegelser og holdninger som kjennestegnes av en særlig skarp avvisning og bekjempelse av nyinnvandring. Begrepet har historisk betegnes strømninger i USA, men også i Canada, Australia og New Zealand.
  https://no.wikipedia.org/wiki/Nativisme_(politikk)

  Nei huff og huff. Skjønner ikke disse innfødte at det er utlendingene som har rett til landet deres og jobbene deres?

 • IT-mannen

  Mange nye jobber i USA etter at Trump overtok, -og Dow Jones har kun gått oppover.
  Jeg gleder meg til å se avisoverskriftene når Trump blir gjenvalgt.