Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En journalist i 30-årene er dømt til fengsel i fire år og tre måneder for voldtekt av en kvinne i 20-årene som jobbet i samme mediehus.

Det er en tingrett på Vestlandet som har dømt mannen for å ha voldtatt kvinnen. Dommen ble avsagt denne uka, melder Medier24.

Voldtekten han er dømt for, skjedde på et nachspiel. Ifølge dommen var kvinnen så beruset at hun ikke var i stand til å gjøre motstand da mannen gikk inn på soverommet der kvinnen lå og gjennomførte samleie med henne. Retten slår fast at tiltalte handlet forsettlig – og skulle forstått at kvinnen ikke kunne motsette seg handlingen.

Den tiltalte journalisten nektet straffskyld og hevdet i retten at kvinnen samtykket til den seksuelle omgangen. Retten festet ikke lit til hans forklaring.

Mannen er også dømt for å ha kommet med trusler, eller å ha framsatt truende meldinger mot kvinnen under etterforskningen av saken. Han er dømt til å betale 150.000 kroner i oppreisningserstatning, samt sakskostnader.

Mannens forsvarer Steinar Wiik Sørvik sier til Medier24 at hans klient anker dommen i sin helhet.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]