Foto: ANDERS WIKLUND / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Antall skyteepisoder i det svenske hovedstadsområdet ligger fortsatt på et høyt nivå. I perioden fra årsskiftet frem til 18. oktober har det vært 101 skyteepisoder og i samme periode i 2016 var antallet 103. Tilsvarende tall fra 2014 var 70 skyteepisoder. Dette skriver det svenske politiet på egen hjemmeside.

Politiets tall viser også at den store majoriteten av skyteepisodene har funnet sted i det som betegnes Stockholm Syd og Stockholm Nord. For eksempel var det fra årsskiftet 2017 til 18. oktober hele 49 skyteepisoder både i Stockholm Nord og Syd, mens det kun var 3 i Stockholm City.

– Skyteepisoder med kobling til gjengkriminalitet er vanskelige å etterforske. En forklaring er at få vil tre frem og vitne – det gjelder både de som er direkte rammet så vel som øvrige som kan ha informasjon, sier Jan Evensson ved Stockholmspolitiet til Sydsvenskan.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]