Over hundre skyteepisoder i Stockholms län i år

Foto: ANDERS WIKLUND / NTB scanpix

Antall skyteepisoder i det svenske hovedstadsområdet ligger fortsatt på et høyt nivå. I perioden fra årsskiftet frem til 18. oktober har det vært 101 skyteepisoder og i samme periode i 2016 var antallet 103. Tilsvarende tall fra 2014 var 70 skyteepisoder. Dette skriver det svenske politiet på egen hjemmeside.

Politiets tall viser også at den store majoriteten av skyteepisodene har funnet sted i det som betegnes Stockholm Syd og Stockholm Nord. For eksempel var det fra årsskiftet 2017 til 18. oktober hele 49 skyteepisoder både i Stockholm Nord og Syd, mens det kun var 3 i Stockholm City.

– Skyteepisoder med kobling til gjengkriminalitet er vanskelige å etterforske. En forklaring er at få vil tre frem og vitne – det gjelder både de som er direkte rammet så vel som øvrige som kan ha informasjon, sier Jan Evensson ved Stockholmspolitiet til Sydsvenskan.


Publisert: Oct 27, 2017 @ 5:03 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

  • Knut

    Det er med dette som med alt annet og det er hvite sinte menn som er årsaken til all den skytingen for ikke å snakke om alle voldtektene da.
    Det haster nå mer og mer med og få byttet ut disse, da skal det bli bra da.