Skuespiller skal snakke offentlig for første gang siden Weinstein-anklage

Skuespiller Rose McGowan skal snakke offentlig for første gang siden hun anklagde Harvey Weinstein for voldtekt. Foto: Richard Shotwell / Invision / AP / NTB scanpix

Skuespiller Rose McGowan skal snakke offentlig for første gang siden hun anklaget Harvey Weinstein for voldtekt. Hun er den fjerde som beskylder han for dette.

McGowan, som tidligere denne måneden tvitret at hun ble voldtatt av en man med initialene «HW», skal holde åpningstalen under konferansen Women’s Convention i Detroit fredag.

Skuespilleren har vært en forkjemper mot seksuell trakassering i Hollywood, og hun var den fjerde personen som anklaget Weinstein for voldtekt. The Hollywood Reporter har bekreftet at McGowans twittermelding dreide seg om Weinstein.

McGowan er blant annet kjent fra filmene «Jawbreaker», «Planet Terror» og «Scream». På Twitter har hun oppfordret andre til å snakke ut om trakassering ved å bruke emneknaggen #RoseArmy.

Hennes opprinnelige twittermelding rettet mot Weinstein fulgte en strøm av anklager mot produsenten etter en artikkel publisert i New York Times.

Ifølge avisen har Weinstein i flere tiår trakassert kvinner seksuelt. Artikkelen hevder også at han betalte 100.000 dollar til McGowan da de to inngikk et forlik i 1997 etter en hendelse på et hotellrom i Utah.

I etterkant av anklagene har Weinstein fått sparken filmselskapet sitt, The Weinstein Company.

Torsdag saksøkte filmmogulen selskapet og krevde tilgang til eposter, personlige dokumenter og annet materiale som han hevder kan renvaske ham for flere av anklagene.

(©NTB)


Publisert: Oct 27, 2017 @ 9:02 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
  • Geiseric

    Spitzer, Allen, Polanski, Weinstein… Det kan bli interessant å følge denne saken, ikke minst fra et etno(sub-)kulturelt perspektiv. Spitzer og Weinstein var også delaktige i maktnettverk i det demokratiske partiet.