Skuespiller Rose McGowan skal snakke offentlig for første gang siden hun anklagde Harvey Weinstein for voldtekt. Foto: Richard Shotwell / Invision / AP / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Skuespiller Rose McGowan skal snakke offentlig for første gang siden hun anklaget Harvey Weinstein for voldtekt. Hun er den fjerde som beskylder han for dette.

McGowan, som tidligere denne måneden tvitret at hun ble voldtatt av en man med initialene «HW», skal holde åpningstalen under konferansen Women’s Convention i Detroit fredag.

Skuespilleren har vært en forkjemper mot seksuell trakassering i Hollywood, og hun var den fjerde personen som anklaget Weinstein for voldtekt. The Hollywood Reporter har bekreftet at McGowans twittermelding dreide seg om Weinstein.

McGowan er blant annet kjent fra filmene «Jawbreaker», «Planet Terror» og «Scream». På Twitter har hun oppfordret andre til å snakke ut om trakassering ved å bruke emneknaggen #RoseArmy.

Hennes opprinnelige twittermelding rettet mot Weinstein fulgte en strøm av anklager mot produsenten etter en artikkel publisert i New York Times.

Ifølge avisen har Weinstein i flere tiår trakassert kvinner seksuelt. Artikkelen hevder også at han betalte 100.000 dollar til McGowan da de to inngikk et forlik i 1997 etter en hendelse på et hotellrom i Utah.

I etterkant av anklagene har Weinstein fått sparken filmselskapet sitt, The Weinstein Company.

Torsdag saksøkte filmmogulen selskapet og krevde tilgang til eposter, personlige dokumenter og annet materiale som han hevder kan renvaske ham for flere av anklagene.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]