Spanias tidligere statsminister Mariano Rajoy. / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den spanske statsministeren Mariano Rajoy oppfordrer senatet til å gi ham myndighet til å avsette Catalonias leder Carles Puigdemont.

I en tale i det spanske senatet fredag bekreftet Rajoy at han ønsker å avsette både Puigdemont og den regionale regjeringen hans.

– Han, og bare han, er skyld i at grunnlovens paragraf 155 aktiveres, framholdt Rajoy, som høstet stor applaus fra senatorene mens han talte.

Regjeringen har truet med å ta i bruk denne paragrafen for å oppheve regionens selvstyre helt eller delvis – dersom ikke Catalonias regionspresident Carles Puigdemont klargjør at han ikke har erklært uavhengighet.

Men Puigdemont har ikke kommet med noen slik klargjøring. Catalonias folkevalgte forsamling skal igjen møtes for å diskutere situasjonen fredag, og det spekuleres på om forsamlingen nå formelt vil erklære løsrivelse fra Spania.

Rajoys konservative parti PP har flertall i Senatet, og regjeringens forslag om å frata Catalonia selvstyre vil derfor etter all sannsynlighet bli vedtatt.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]