Flå 20171002. Vannmasser har vasket vekk fundamentet under jernbanesporet på Bergensbanen mellom Gulsvik og Flå mandag. Foto: Bjørn Larsen/Bane Nor / NTB scanpix
annonse
annonse

Bane Nor må gjøre vedlikehold av jernbanelinjen for 17 millioner kroner, og frykter at etterslepet øker med ytterligere 1 milliard. Det vil passasjerene merke.

I 2017 har Bane Nor brukt 150 millioner kroner på vedlikehold og forebyggingstiltak for å sikre jernbanelinjen mot blant annet flom og skred, ifølge NRK.

Konsernsjef i Bane Nor, Gorm Frimannslund, regner med at de må ut med 200 millioner for lignende tiltak i 2018, og behovet for penger er mer enn det som er bevilget i neste års statsbudsjett. Det får konsekvenser for kundene.

annonse

– Det er ting vi skulle ha byttet som vi nå ikke får byttet. Vi må regne med at vi får større utfordringer på punktlighet og regularitet, altså ting som passasjerene kommer til å merke, sier han.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) sier bevilgningen nesten er doblet siden de blåblå kom i regjering.

– Samtidig er det er mange tiår med etterslep som vi skal gjøre en jobb for å fjerne. Vi øker bevilgningene, men vi er ikke i mål enda, sier han.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon