Bane Nor frykter vedlikeholdsetterslep på 18 milliarder kroner

Vannmasser vasket vekk fundamentet under jernbanesporet på Bergensbanen i oktober. Bane Nor bruker årlig millioner av kroner på vedlikehold og klimasikringstiltak. Foto: Bjørn Larsen/Bane Nor / NTB scanpix

Bane Nor må gjøre vedlikehold av jernbanelinjen for 17 millioner kroner, og frykter at etterslepet øker med ytterligere 1 milliard. Det vil passasjerene merke.

I 2017 har Bane Nor brukt 150 millioner kroner på vedlikehold og forebyggingstiltak for å sikre jernbanelinjen mot blant annet flom og skred, ifølge NRK.

Konsernsjef i Bane Nor, Gorm Frimannslund, regner med at de må ut med 200 millioner for lignende tiltak i 2018, og behovet for penger er mer enn det som er bevilget i neste års statsbudsjett. Det får konsekvenser for kundene.

– Det er ting vi skulle ha byttet som vi nå ikke får byttet. Vi må regne med at vi får større utfordringer på punktlighet og regularitet, altså ting som passasjerene kommer til å merke, sier han.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) sier bevilgningen nesten er doblet siden de blåblå kom i regjering.

– Samtidig er det er mange tiår med etterslep som vi skal gjøre en jobb for å fjerne. Vi øker bevilgningene, men vi er ikke i mål enda, sier han.

(©NTB)


Publisert: okt 29, 2017 @ 7:00 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.