Canada setter samarbeidet med irakiske styrker på vent

Foto: AP Photo/Bram Janssen

Canadiske spesialstyrker har midlertidig stanset støtten til irakiske styrker som følge av spenningene mellom regjeringsstyrkene og kurdisk milits.

Ifølge det canadiske forsvarsdepartementet vil samarbeidet gjenopptas etter en klargjøring av det interne forholdet mellom ulike irakiske sikkerhetsstyrker er blitt klarere, og hvilke prioriteringer som skal gjøres framover.

Fredag stanset irakiske styrker operasjoner mot kurdiske peshmerga-styrker i Nord-Irak for å rede grunnen for samtaler mellom de to partene.

Både irakiske regjeringsstyrker og kurdiske styrker har fått våpen og opplæring av USA, og begge har de siste årene deltatt i krigen mot IS.

Etter folkeavstemningen om kurdisk uavhengighet i september har Irak startet en offensiv for å gjenerobre omstridte områder i Nord-Irak som kurderne har tatt kontroll over i forbindelse med kampen mot IS.

Canada deltar i den internasjonale koalisjonen som kjemper mot IS, slik også Norge gjør.

Fra februar 2016 har Canada hatt 210 spesialsoldater utplassert i Irak, en tredobling fra hva landet hadde tidligere. Norge har i underkant av 100 soldater i Irak. De har den siste tiden flyttet seg fra den kurdiskkontrollerte Arbil-provinsen til Anbar-provinsen, som kontrolleres av irakiske regjeringsstyrker, ifølge Forsvarets egen nettside.

(©NTB)


Publisert: okt 29, 2017 @ 11:47 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.