President Donald Trump arrives to speak about Iran from the Diplomatic Reception Room at the White House in Washington, Friday, Oct. 13, 2017. Trump says Iran is not living up to the "spirit" of the nuclear deal that it signed in 2015, and announced a new strategy in the speech. He says the administration will impose additional sanctions on the regime to block its financing of terrorism. (AP Photo/Susan Walsh)
Del saken
  •  
  •  
  •  

En storjury i USA har godkjent de første siktelsene i forbindelse med etterforskningen av russisk innblanding i fjorårets presidentvalg, melder CNN. 

Storjuryen ble oppnevnt av spesialetterforsker Robert Mueller i august og ble sett som et tegn på at den føderale etterforskningen var i ferd med å skyte fart.

Siktelsene er foreløpig ikke offentliggjort, men kilder CNN har snakket med sier planen er å varetektsfengsle de siktede allerede mandag.

– Overraskende

– Det kan dreie seg om hva som helst. Det eneste vi vet er at juryen mener det er blitt begått lovbrudd, sier en ekspert CNN har snakket med.

Det er ikke uvanlig at siktelser ikke offentliggjøres, sier tidligere statsadvokat Barbara McQuade. Hun sier hun er overrasket over at det er tatt ut siktelser på nåværende tidspunkt.

– Det kommer ny informasjon hele tiden og det er så komplekst, så det skal et stort juridisk team til for å komme til bunns i alt og ha nok hold i saken til å ta ut siktelser. Men på den annen side er Mueller kjent for å jobbe med hastesaker og har et team med 16 toppadvokater og de jobber sikkert døgnet rundt, sier McQuade til NBC News.

Politisk heksejakt

Blant spørsmålene som blir etterforsket, er hvorvidt president Donald Trumps valgkampteam samarbeidet med Russland for å påvirke presidentvalget under valgkampen i fjor høst.

Trump har gang på gang avvist anklagene og hevder han er offer for en politisk heksejakt.

Mueller vil ikke kommentere de mulige siktelsene, ifølge den amerikanske kanalen.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]