TRONDHEIM 20170316. Sæd innlevering ved assistert befruktning på Fertilitetsseksjonen ved St. Olavs Hospital Universitetssykehuset i Trondheim Modellklarert til redaksjonell bruk. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Tags: Lege, Fastlege
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En italiensk revisor er dømt til 24 års fengsel etter at han ifølge dommen med overlegg smittet 30 kvinner med hiv-viruset

33 år gamle Valentino Talluto har ifølge dommen hatt sex med minst 53 kvinner etter at han selv fikk hiv-diagnosen i 2006 og fram til han ble pågrepet i 2015.

Mannen forførte flere titall kvinner via datingsider på nettet og hadde ofte forhold til flere kvinner samtidig. Den yngste var bare 14 år da forholdet startet, den eldste 40. Flere av dem var studenter, og noen var mødre.

I tillegg til de 30 kvinnene som mannen smittet direkte, ble tre menn og en baby smittet med hiv som følge av at kvinnene brakte smitten videre.

Flere av ofrene har vitnet og fortalt hvordan de ble overtalt til å ha ubeskyttet sex. Blant annet skal han ha fortalt at han var allergisk mot kondomer og at han akkurat hadde testet seg for hiv og funnet ut av han var negativ.

Aktoratet i Roma hadde lagt ned påstand om livsvarig fengsel, men domstolen kom fram til at 24 års fengsel var mer passende ettersom det ikke var snakk om spredning av en epidemi. Spredning av epidemier har ifølge italiensk lov en strafferamme på livsvarig fengsel.

Forsvarerne har argumentert for at Talluto var uforsiktig, men at han ikke smittet kvinnene med vilje. De tegnet et bilde av en ung mann på jakt etter ømhet, og viste til at hans egen mor var en hivpositiv stoffmisbruker som døde da han bare var fire år gammel.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]