Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dr. Camille Paglia is a well-known American intellectual and social critic. She has been a professor at the University of the Arts in Philadelphia, Pennsylvania (where this discussion took place) since 1984. She is the author of seven books focusing on literature, visual art, music, and film history, among other topics. The most well-known of these is Sexual Personae (http://amzn.to/2xVGEEV), an expansion of her highly original doctoral thesis at Yale. The newest, Free Women, Free Men: Sex, Gender, Feminism, was published by Pantheon Books in March 2017 (http://amzn.to/2hGycTG).

Dr. Paglia has been warning about the decline and corruption of the modern humanities for decades, and she is a serious critic of the postmodern ethos that currently dominates much of academia. Although she is a committed equity feminist, she firmly opposes the victim/oppressor narrative that dominates much of modern American and British feminism.

In this wide-ranging discussion, we cover (among other topics) the pernicious influence of the French intellectuals of the 1970’s on the American academy, the symbolic utility of religious tradition, the tendency toward intellectual conformity and linguistic camouflage among university careerists, the under-utilization of Carl Jung and his student, Erich Neumann, in literary criticism and the study of the humanities, and the demolition of the traditional roles and identity of men and women in the West.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]