A view of the earth's solar system is shown on a giant screen at the all-digital planetarium at the California Academy of Sciences building in Golden Gate Park in San Francisco, California September 18, 2008. The planetarium show allows audiences to visit the Moon, Mars and extra-solar planets before returning to take a close look at Earth. REUTERS/Robert Galbraith (UNITED STATES)
Del saken
 • 8
 •  
 •  
 •  
 •  

Astronomer over hele verden forsøker nå å spore et lite objekt som beveger seg raskt gjennom solsystemet vårt. NASA er usikker på om det kan være en asteroide eller en komet de har observert. Objektet oppfører seg ikke som steinformasjoner vi kjenner fra vårt lokale solsystem, og romfartsorganisasjonen tror derfor at det kan dreie seg om en gjenstand fra et annet solsystem, skriver CNN. Dersom dette er riktig, er det første gang et interstellart objekt er observert og bekreftet av astronomer, heter det fra NASA.

– Vi har ventet på denne dagen i flere tiår, sier Paul Chodas, leder for NASAs senter for nær-jordaobjekter. – Det har lenge vært teorier om at det eksisterer asteroider eller kometer som beveger seg mellom stjernene og fra tid til annen passerer gjennom solsystemet vårt, men dette er den første oppdagelsen vi har gjort. Foreløpig tyder alt på at det er snakk om et interstellart objekt, men videre undersøkelser vil hjelpe med å bekrefte det, fortsetter han.

Objektet er mindre enn 400 meter i diameter og beveger seg med en fart på 25,5 kilometer per sekund. Inntil videre har det fått navnet A/2017 U1. A/2017 U1 passerte Jorden med en avstand på 24 millioner kilometer 14. oktober i år. Dette tilsvarer 60 ganger månens avstand.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 8
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]