Oljefond-sjefen tror fondet vil vare i mange tiår

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oljefond-sjef Yngve Slyngstad tror oljeformuen vil vare i mange tiår, enten den forvaltes innenfor eller utenfor Norges Bank.

Tidligere finansråd og sentralbanksjef Svein Gjedrem foreslo i sommer å flytte Statens pensjonsfond utland, eller oljefondet, ut av sentralbanken og inn i et eget særlovsselskap underlagt Finansdepartementet. Oljefond-sjefen har også uttrykt ønske om å flytte fondet ut av banken.

Fredag presenterte Slyngstad kvartalstallene for oljefondet, hvor det ble kjent at fondet noterte en avkastning på 3,2 prosent i tredje kvartal. Det tilsvarer 192 milliarder kroner. Da uttalte han til Dagens Næringsliv at fondet har blitt forvaltet på en god måte innenfor banken i to tiår.

– Jeg tror fondet kommer til å vare i mange, mange tiår, uavhengig av organisasjonsmodell.

– Jeg er overbevist om at vi kan fortsette å forvalte fondet på en god måte, både i banken og utenfor banken, sa Slyngstad.

Forslaget fra Gjerdrem har vært ute på høring. I sitt høringssvar torsdag sto sentralbanksjef Øystein Olsen fast på at banken har vært et «godt hjem for fondet.»

NTB får opplyst at Finansdepartementet vil vurdere alle innspillene fra høringsrunden og komme tilbake til den videre prosessen etter hvert.

(©NTB)


Publisert: okt 29, 2017 @ 11:54 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.