Byrådsleder Raymond Johansen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Raymond Johansen (Ap) mener situasjonen i enkelte Oslo-bydeler kan sammenlignes med Vestlandet under oljekrisen. Han mener krisepakker må til i hovedstaden.

– Det var et kjempefokus på ledighet på Vestlandet da oljekrisen kom. Krisepakkene var helt riktig medisin, men når vi nevner vi at vi har like høy arbeidsledighet i tre av bydelene i Oslo får vi ikke noe respons, sier byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, til VG.

Det er bydelene Grorud, Stovner, Alna, Søndre Nordstrand og Gamle Oslo som er de fattigste bydelene i Oslo. Alle ligger øst i Oslo.

Johansen vil samarbeide med regjeringen og Nav for å få på plass tiltakspakker som passer Oslo, og trekker fram bedre integrering og relevant arbeidstrening som stikkord.

Han mener dessuten klasseforskjeller fortsatt er et problem i hovedstaden, men at etnisitet og kultur heller diskuteres.

– Vi som samfunn er helt besatt av å snakke om muslimer, og det gjør oss totalt blinde for de enorme sosiale forskjellene som skaper utfordringene. I stedet for å forsøke å bekjempe dem individualiserer vi problemene, og ber den enkelte ta seg sammen, sier han.

Innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) er uenig, og mener det har blitt satset mye penger på Oslo øst.

– Dette er ikke noe vi kan bevilge oss vekk fra. Vi må utfordre den kulturen som fører til at bare litt over 30 prosent av afrikanske kvinner er i arbeid, og at så mange blir passive mottakere av offentlige ytelser, sier Listhaug.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]