Somalian security personnel walk past burning vehicles as they secure an area in Mogadishu on July 30, 2017, after a car bomb explosion in the Somalian capital. At least five people have been killed and ten wounded in Somalia's capital Mogadishu when a car bomb detonated on a busy road, the security ministry said. There was no immediate claim of responsiblity but the bombing fits the pattern of Al-Qaeda linked Shabaab Islamists, who have carried out numerous suicide bombings and raids in the capital targeting civilian, government and military targets. / AFP PHOTO / STR
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ifølge politiet pågår det et angrep inne på hotellet Nasa-Hablod, som ligger like ved presidentpalasset. Minst to mennesker er drept og mange såret.

En svært kraftig bilbombe eksploderte utenfor hotellet lørdag ettermiddag, og kort tid etterpå ble det meldt om en ny eksplosjon i samme område. Ifølge politiet er det også hørt skyting inne i hotellbygningen.

Hotellet er et hyppig brukt møtested for politikere og ansatte i regjeringsapparatet.

Øyenvitner har tvitret om kraftige eksplosjoner og mye røyk opp fra området.

Mogadishu har vært rammet av flere store bombeangrep, senest 14. oktober da over 350 mennesker ble drept idet en lastebil full av sprengstoff eksploderte utenfor et hotell i sentrum av byen.

Angrepet var det verste selvmordsangrepet i det krigsherjede landet, og myndighetene har anklaget ekstremistgruppa al-Shabaab for å stå bak.

NTB-AP

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]