Selvmordsangrep mot hotell i Mogadishu

Somalian security personnel walk past burning vehicles as they secure an area in Mogadishu on July 30, 2017, after a car bomb explosion in the Somalian capital. / AFP PHOTO / STR

Ifølge politiet pågår det et angrep inne på hotellet Nasa-Hablod, som ligger like ved presidentpalasset. Minst to mennesker er drept og mange såret.

En svært kraftig bilbombe eksploderte utenfor hotellet lørdag ettermiddag, og kort tid etterpå ble det meldt om en ny eksplosjon i samme område. Ifølge politiet er det også hørt skyting inne i hotellbygningen.

Hotellet er et hyppig brukt møtested for politikere og ansatte i regjeringsapparatet.

Øyenvitner har tvitret om kraftige eksplosjoner og mye røyk opp fra området.

Mogadishu har vært rammet av flere store bombeangrep, senest 14. oktober da over 350 mennesker ble drept idet en lastebil full av sprengstoff eksploderte utenfor et hotell i sentrum av byen.

Angrepet var det verste selvmordsangrepet i det krigsherjede landet, og myndighetene har anklaget ekstremistgruppa al-Shabaab for å stå bak.

NTB-AP

(©NTB)


Publisert: okt 28, 2017 @ 8:33 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.