Uvennlighet og motvilje kan nå være hatkriminalitet i Storbritannia

Foto: Andrew Matthews/PA via AP

Breitbart London spurte flere politistyrker i Storbritannia om deres definisjon av fiendtlighet i denne konteksten, og ble henvist til ordboksdefinisjonen på ordet, som inkluderer uvennlighet og motvilje. Mediet ble også henvist til nasjonale institusjoner, College of Policing og Crown Prosecution Service, begge er klare på at det ikke finnes noen presis og tydelig jurdisk definisjon av fiendtlighet.

Crown Prosecution Service nevner også ord som tilsvarer forakt og trass på norsk. Politiet i Nord-Yorkshire sendte Breitbart London en definisjon på hatkriminalitet som innebærer et hvilket som helst kriminell handling som er ansett av offeret eller noen andre for å være motivert av hat.

I en manual fra Crown Prosecution Service heter det blant annet:

-Offeret trenger ikke å rettferdiggjøre eller å fremlegge bevis for sine mistanker og politifolk skal ikke utfordre dette inntrykket direkte. Bevis for fiendtligheten er ikke påkrevet for at en hendelse skal bli registrert som hatkriminalitet.


Publisert: okt 29, 2017 @ 11:29 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.