Catalan President Carles Puigdemont, center, Vice President Oriol Junqueras, left, and Carme Forcadell, the parliament president, sing the Catalan anthem inside the parliament after a vote on independence in Barcelona, Spain, Friday, Oct. 27, 2017. Catalonia's regional parliament has passed a motion saying they are establishing an independent Catalan Republic.(AP Photo/Manu Fernandez)
Del saken
  •  
  •  
  •  

Belgia kan komme til å tilby asyl til Catalonias separatistleder Carles Puigdemont, ifølge den belgiske innvandringsministeren.

Puigdemont ble avsatt av den spanske regjeringen i helgen som følge av at han og hans regionale regjering har gått inn for en løsrivelse fra Spania og holdt en folkeavstemning om dette.

Spansk påtalemyndighet ønsker å ha ham stilt for retten tiltalt for «opprør», som kan gi opptil 30 års fengsel, men noe mindre hvis det ikke er brukt vold.

Belgias innvandringsminister Theo Francken, som kommer fra det flamske separatistpartiet N-VA, sier han er usikker på om Puigdemont vil få en rettferdig rettssak i Spania, og han mener at det ikke er urealistisk å tenke seg at Puigdemont vil få innvilget asyl i Belgia hvis han søker om det.

– Når vi ser på Madrids undertrykkelse og fengselsstraffen som foreslås, kan man stille spørsmål ved om han fortsatt har en mulighet for å få en ærlig rettsbehandling, sier Francken til den flamske rikskringkastingen VTM.

Foreløpig har det ikke kommet noen signaler fra den avsatte katalanske lederen om at han ønsker å forlate Catalonia.

NTB-AFP

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]