Belgia er åpen for å gi politisk asyl til katalansk leder

Den katalanske separatistlederen Carles Puigdemont (i midten) var inntil lørdag Catalonias regionpresident. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB Scanpix

Belgia kan komme til å tilby asyl til Catalonias separatistleder Carles Puigdemont, ifølge den belgiske innvandringsministeren.

Puigdemont ble avsatt av den spanske regjeringen i helgen som følge av at han og hans regionale regjering har gått inn for en løsrivelse fra Spania og holdt en folkeavstemning om dette.

Spansk påtalemyndighet ønsker å ha ham stilt for retten tiltalt for «opprør», som kan gi opptil 30 års fengsel, men noe mindre hvis det ikke er brukt vold.

Belgias innvandringsminister Theo Francken, som kommer fra det flamske separatistpartiet N-VA, sier han er usikker på om Puigdemont vil få en rettferdig rettssak i Spania, og han mener at det ikke er urealistisk å tenke seg at Puigdemont vil få innvilget asyl i Belgia hvis han søker om det.

– Når vi ser på Madrids undertrykkelse og fengselsstraffen som foreslås, kan man stille spørsmål ved om han fortsatt har en mulighet for å få en ærlig rettsbehandling, sier Francken til den flamske rikskringkastingen VTM.

Foreløpig har det ikke kommet noen signaler fra den avsatte katalanske lederen om at han ønsker å forlate Catalonia.

NTB-AFP

(©NTB)


Publisert: okt 29, 2017 @ 9:14 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.