Illustrasjonsbilde av et terrorangrep i Somalia. (AP Photo/Farah Abdi Warsameh)
Del saken
  •  
  •  
  •  

Tre av de fem mennene som lørdag kveld stormet et hotell i Somalias hovedstad Mogadishu og begynte å skyte mot hotellgjester, skal ha blitt pågrepet i live. 

Minst 23 personer er ifølge myndighetene drept i angrepet, mange av dem sivile. Gjennomsøkingen av hotellet var søndag morgen ennå ikke over, men ifølge offiseren Mohamed Hussein greide sikkerhetsstyrker å ta kontroll over hotellet søndag morgen, mange timer etter at angrepet begynte lørdag ettermiddag.

Angriperne sprengte først en bilbombe rett utenfor inngangen til Nasa Hablod Hotel, deretter stormet væpnede menn hotellet og begynte å skyte. Mannen som kjørte bilen som gikk i luften, skal ha latet som om bilen fikk motorstopp og at han måtte ut og reparere den.

Det er også blitt meldt at en minibuss full av eksplosiver gikk i luften i et veikryss like ved og at en av angriperne utløste en selvmordsvest.

Tre angripere drept

– Fem væpnede menn stormet bygningen, to av dem ble drept, og resten ble fanget i live. Sikkerhetsstyrkene jobber fortsatt med å hente ut døde og sårede, og vi har ennå ikke et nøyaktig tall på hvor mange som er rammet, opplyste en talsmann for sikkerhetsdepartementet søndag morgen.

Nyhetsbyrået AP siterte samtidig en offiser som fastslo at minst 23 personer ble drept.

Den ytterliggående islamistgruppa al-Shabaab sier at gruppa står bak angrepet.

Spedbarn blant de drepte

Bilbombene forårsaket store ødelegger på bygninger og kjøretøy i nærheten av hotellet, som ofte blir brukt som møtested for politikere og ansatte i regjeringsapparatet.

Blant de om lag 30 sårede er en minister. Han ble reddet ut mens det fortsatt pågikk skuddvekslinger mellom angriperne og regjeringsstyrker. En tidligere landbruksminister og en tidligere politisjef skal være blant de døde.

Politiet har også funnet en kvinne og tre barn skutt og drept. Det ene barnet var et spedbarn. Ifølge lokalt politi ble alle skutt i hodet.

Hyppige angrep

Mogadishu har vært rammet av flere store bombeangrep de siste årene, senest 14. oktober da over 350 mennesker ble drept idet en lastebil full av sprengstoff eksploderte utenfor et hotell i sentrum av byen.

Dette angrepet var det verste selvmordsangrepet i det krigsherjede landet. Ingen har så langt tatt på seg skylden for angrepet, men myndighetene anklaget al-Shabaab for å stå bak.

Gruppa har gjennomført mange lignende angrep i Mogadishu.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]