Former Swedish Prime Minister Fredrik Reinfeldt speaks at the Confederation of British Industry (CBI) annual conference in London November 10, 2014. REUTERS/Suzanne Plunkett (BRITAIN - Tags: POLITICS BUSINESS)
Del saken
 • 279
 •  
 •  
 •  
 •  

Den tidligere migrasjonsministeren i Sverige, Tobias Billström fra Moderaterna forteller i en SVT-dokumentar at medlemmer i partiet ikke turde stå frem offentlig med sine meninger om flyktningkrisen. Grunnen skal være at daværende statsminister Fredrik Reinfeld, leder i partiet, motsatte seg dette, skriver SVT Nyheter.

– Jeg møtte mange som sa ting de senere ikke ville stå for offentlig, sier Billström.

Tobias Billström ledet i 2013 en arbeidsgruppe som skulle utarbeide en ny migrasjonspolitikk til valget i 2014. Han ville ha en diskusjon om det var mulig å påvirke antallet flyktninger som kommer til Sverige, men uttalelsene hans fikk hard kritikk.

Den daværende opposisjonslederen Stefan Löfven (S) mente at uttalelsene var «uanstendige» og snakket om et «dehumaniserende språk”.

– Dette kan ikke være utgangspunktet. Vi i partiledelsen kan ikke snakke på denne måten, innvandring har beriket Sverige, sa Reinfeldt.

Debatten døde derfor ut, selv om det ifølge Billström fantes støtte i partiet for å ha en åpen diskusjon rundt dette temaet.

I dag snakker både Moderaterna og Sosicaldemokraterna og de fleste andre partiene om at det har en betydning hvor mange flyktninger Sverige tar imot, og at det finnes en grense for dette antallet.

Fredrik Reinfeldt har avslått å delta i dokumentaren, som sendes 2. november kl. 21.00 i SVT1. Den kan ses allerede nå på SVT play.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 279
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]