Former Swedish Prime Minister Fredrik Reinfeldt speaks at the Confederation of British Industry (CBI) annual conference in London November 10, 2014. REUTERS/Suzanne Plunkett (BRITAIN - Tags: POLITICS BUSINESS)
annonse

Den tidligere migrasjonsministeren i Sverige, Tobias Billström fra Moderaterna forteller i en SVT-dokumentar at medlemmer i partiet ikke turde stå frem offentlig med sine meninger om flyktningkrisen. Grunnen skal være at daværende statsminister Fredrik Reinfeld, leder i partiet, motsatte seg dette, skriver SVT Nyheter.

– Jeg møtte mange som sa ting de senere ikke ville stå for offentlig, sier Billström.

Tobias Billström ledet i 2013 en arbeidsgruppe som skulle utarbeide en ny migrasjonspolitikk til valget i 2014. Han ville ha en diskusjon om det var mulig å påvirke antallet flyktninger som kommer til Sverige, men uttalelsene hans fikk hard kritikk.

Den daværende opposisjonslederen Stefan Löfven (S) mente at uttalelsene var «uanstendige» og snakket om et «dehumaniserende språk”.

– Dette kan ikke være utgangspunktet. Vi i partiledelsen kan ikke snakke på denne måten, innvandring har beriket Sverige, sa Reinfeldt.

Debatten døde derfor ut, selv om det ifølge Billström fantes støtte i partiet for å ha en åpen diskusjon rundt dette temaet.

I dag snakker både Moderaterna og Sosicaldemokraterna og de fleste andre partiene om at det har en betydning hvor mange flyktninger Sverige tar imot, og at det finnes en grense for dette antallet.

Fredrik Reinfeldt har avslått å delta i dokumentaren, som sendes 2. november kl. 21.00 i SVT1. Den kan ses allerede nå på SVT play.

Annonser
  • 279
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]