Hvor lenge skal vi rygge?

OSLO 19450531: Fredsdagene 1945. London-regjeringen ankommer Oslo med det britiske skipet "Andes" .Her vinker statsminister Johan Nygaardsvold til de mange som var møtt fram på kaien. Foto: Johnsen / NTB / Scanpix

Etter å ha lest Kent Andersen på Document under tittelen «Når starter en krig? våger jeg spørsmålet til europeiske innvandringstilhengere. Hvor mange muslimer er nok?

La meg straks røpe: Svaret er ikke at islam er ufarlig eller at dialog er mulig. Fordi dialog forutsetter reell vilje til likeverdig forståelse og assimilering, uten tros- og annen fanatisme. Chamberlain rygget, mens Churchill var realist. Sistnevnte forsto at dialog med Hitler var nytteløst, at sistnevnte spilte for tid, for ytterligere opprustning og overmakt til slutt.

Når folk ser seg trengt opp i et hjørne kommer gjerne forståelsen plutselig, at redningen er å rydde oss vei før det er for sent – eller bli fanget og/eller kanskje sette livet til. Rimelig intelligente mennesker lar seg ikke lett trenge inn i hjørner. De velger åpent lende hvor de kan se hva de er opp mot, samt forstå valgmulighetene før situasjonen blir håpløs.

Men dessverre, alle norske borgere er ikke like fornuftige, noen er uinformerte og noen er faktisk rett og slett dumme. Mange er indoktrinerte og/eller dekadent likegyldige. Men staten, den som har ansvaret for beskyttelsen av både land og folk, som styrer både justis, politi og militært forsvar, den må da være kompetent og oppgaven verdig?

Dessverre igjen, det er realismen og kraften det skorter på med rett-tidige avgjørelser, på folkets vegne. Uten sammenlikning for øvrig, men vi så det i 1940, og vi synes opp mot en lignende ryggende utydelighet igjen, en redsel for å såre noen og/eller å ta feil; med en slags kollektiv lammelse til følge. Og det synes mindre farlig, kanskje, å ta feil, som bare en i den store flokken som tar feil, der massen skjuler den «enkelte» og kanskje feighet. Men da blir vi alle som lemen på vei mot havet.

Men vi har jo en regjering, den må jo ha mot? I 1940 ble Oslo frarømt hals over hodet og overgitt til ca.15.000 første-invaderende tyskere, marsjerende opp Carl Johan til hornmusikk. Våre ca. 140.000 vernepliktige var ikke mobiliserte – til tross for klare advarsler dager og uker i forveien. Da mobiliseringsordren fra regjeringen ble gitt, var inntrengerne allerede veletablerte på norsk jord. Og, da ordren endelig kom var den pr post.. Altså, regjeringsrealismen og viljen til reelt forsvar eksisterte ikke. Skamfullt, og en hel verden så det. Ikke så rart at Ap i all ettertid har jobbet febrilsk for å tildekke skandalen.

Er Norge av i dag like tafatt fortapt? Endel tyder på det; et konformt dekadent Norge like tannløst som «i det brukne geværs tid» med pasifisten Nygaardsvold som statsminister på flukt oppover Østerdalen for egen og regjeringens trygghet. I dag har vi en høyre-feminist-regjering dvs. fire av de fem viktigste postene er kvinnelig besatt. Ikke håpløst det, dersom statsministeren utviser samme kraft som Margareth Thatcher, jernkvinnen. Forsvarssjefen er en mann, til norsk forandring..

Listhaug på post

Heldigvis synes Erna Solberg å støtte innvandringsministeren Sylvi Listhaug som står fremst i kampen om å redde fedrelandet, på dette stadium. Venstresiden fortsetter hetsen mot henne, men dummer seg bare mer og mer ut. Folket, ikke bare i Norge, men i hele Europa har fått nok av manglende integrering, parallellsamfunn, lovløshet, frekkhet, vold og kriminalitet.

Jeg mener Kent Andersen er «spot on» med hensyn til frykten for krigen som Europa allerede er erklært. Dette vil gå fra vondt til verre, så ingen tid må tapes med å danne norske «barrikader». Innvandringsstopp er først punkt på programmet, uansett protester fra SV.

Når vi igjen har fått kontroll, alle samfunnsgrupper viser fordragelighet og det er gjenvunnet trygghet, kan «beredskapen» senkes. Fjellregel #1 er å snu i tide når det tykner til.

Vi har lang felles grense med Sverige som huser farlige fremmede individer utstedt svensk pass. Tilsvarende i Norge har enkelte altfor tidlig og lettvint fått norsk statsborgerskap. Preget av, tror jeg, noens politiske hensikt å gjøre de fremmede raskest mulig stemme-berettigede. For, dette er rå politikk, ikke sunn fornuft i det hele tatt. I Stortinget er det forøvrig ingen lenger som snakker hva som er best og tryggest for landet. Egoismen og overmotet har tatt overhånd.

Erna hadde tidligere tilnavnet jern-Erna. Nå gjenvalgt får hun endelig anledning til å anvende alt det jernet hun måtte besitte. Så la riksmedia hyle alt de bare orker, de og sosialistene er på feil side av historien; som sammen med KrF motarbeider gamle-landets beste. Men den politiske vinden i Europa, den øker i styrke, nå korrigerende og konservativt, bakfra.


Publisert: Oct 29, 2017 @ 1:18 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Dan Odfjell

Samfunnsdebattant

Latest posts by Dan Odfjell (see all)

 • DrD .

  Etter utallige terroraksjoner, grenseløs voldsutøvelse og titusenvis av voldtekter utført av migrantene fra fredens religion, så har mange av europas unge begynt å innse at de må kjempe hvis de vil beholde sin kultur.
  Dessverre skjer den mobiliseringen under vedvarende angrep fra venstreekstremister, kommunister som løper gatelangs med tildekte ansikt. Også myndighetene, i noen land mer enn andre, går etter ytringsfriheten og meningsutveksling ved å sende politiet på døra eller ut til arbeidsgiver for å skremme folk til stillhet.
  Vesten har blomstret med et kristent perspektiv; snu det andre kinnet til. Dette har gjort at Europa har utstrålt passivitet og underdanighet. Men ser man tilbake de siste 100 årene; når en europeer blir presset for langt, så slår han hardt tilbake. De som tror noe annet vil få seg en overraskelse i fremtiden.
  Norge har fått en ny forsvarsminister hvis første handling er å gå ut i media og skryte av at hans beste dag i militæret var når han dimmet. Det gjenstår å se hva han duger til.
  Justisministeren løper politiet og EUs ærend ved å aktivt jobbe mot norske våpeneiere ved å innføre EU direktiv som man kunne ha sagt nei til.
  Land i Øst-Europa ser hvor verden går og gjør det lettere for folket å skaffe seg effektive redskap til å forsvare seg selv og andre mot angrep.

 • Ivar Systad

  Helt enig Dan Odfjell.
  Det må en nasjonal dugnad til, for alle vi som ønsker å bevare det norske samfunnet.
  Dette multikultur-samfunnet som globallistene prøver å påtvinge alle de vestlige landene, er dømt til å mislykkes.
  Det er en hån mot alle som kjempet, og døde for ett fritt Norge under krigen.

  • GHjo

   Får inderlig håpe jeg tar feil, men jeg er oppriktig redd for at de “Pravdafiserte” propaganda og løgn aviser og TV kanaler NRK og TV2, har fratatt en altfor stor del av befolkningen retnings-sansen.
   Normalt, hvis folk flest delte den bekymring jeg har for fremtiden, skulle en mye større del av folket stemt på FRP, som jo tross alt er det eneste partiet som har politikere som
   ser faren med islam og hører alarmklokken.
   Men i stedet ender partiet opp med fattige 14%.
   Hvilket tyder på at det enda er langt frem før størstedelen av befolkningen i Norge evner å se gjennom det sløret av løgner og desinformasjon, som med stadig større iherdighet skapes av aviser og TV.
   Og når kløften mellom virkelighet og propaganda er blitt så bred at den ikke lar seg bygge over av løgner lenger og alle ser at keiseren en naken.
   Da kan løpet være kjørt og toget har gått.

   • Ivar Systad

    Derfor er det viktig at kulturministeren kommer på banen, og er sitt ansvar bevisst.
    Vi trenger en ny Tv-kanal i Norge, en konservativ borgerlig styrt Tv-kanal, slik at vi kan se og lytte til saker vi er opptatt av, sett med våre øyner og sagt med våre ord.
    M.a.o. slik sosialistene i dag har MSM i Norge

 • Elise E

  Veldig bra Odfjell! Stor takk!
  Det er helt klart at vi går urolige (skremmende) tider i møte. Dette kommer til å bli stygt.

 • Geiseric

  All respekt for Odfjell, som har hjertet på riktig side. Men denne situasjonsrapporten er
  dessverre ikke god nok.

  «Chamberlain rygget, mens Churchill var realist.»
  Churchill var alt annet enn realpolitiker. Resultatet av hans linje (hvis formål var å
  bevare imperiet) var det britiske imperiums kollaps, masseinnvandring fra
  tidligere kolonier, og slutten på Europa (inkl. Storbritannia) slik vi kjenner
  det. Det er usmart i ettertid å hylle Churchill for noe som helst.

  Odfjell trekker 1940-parallellen for langt. Eneste fellesnevner er manglende realisme
  blant landets politiske eliter. Listhaug redder ikke Norge og «Jern-Erna» er ikke Bismarck. En religionskrig med Islam er umulig. Salongfähig liberalisme som kamprop vil ikke
  egge folk til noen motstandskamp.
  «Norske barrikader»? De vil i alle fall ikke gå ved landets riksgrenser. Fjellregel
  #1 er for lengst brutt. Det er for sent å reversere den utviklingen vi er midt inne i. Folk må begynne å innse at framtiden vil se radikalt annerledes ut enn det historiske Norge vi kjenner, og tilpasse seg deretter.

  • Emperor

   Churchill var i mot innvandring fra koloniene, men vant ikke i mot parlamentet.

   • Geiseric

    Det spiller ingen rolle. Det er konsekvensene den politiske kursen får som er relevant. Churchill svekket Europa. Churchill svekket GB og imperiet imploderte kort tid etter 1945. Churchill er ikke en statsmann av det verdenshistoriske format han har blitt “snakket opp” som.

 • Ole Hansen

  Tenker at det passer godt med Churchill’s Speach, 29 første sekundene, fra YouTube videoen Xg9aQvjMS60 , som er en hyllest til de engelske jagerflyverpilotene fra den andre verdenskrig. Ikke sikkert alle liker musikken da :), men starter først etter talen.

 • enell

  Erna har nå virkelig en mulighet til å vise statsmannskap og etterlate seg et ærerikt ettermæle. Gunstigere utgangspunkt kan knapt tenkes, også med tanke på landets beste. Uromomentene har navn og snakker vestlandsdialekt henholdsvis trøndersk.

  Det må handles nå, og dersom uromomentene skulle finne på å ødelegge, går de en fremtid så skamfull i møte, at det knapt kan tenkes. Å ikke sette disse under press hjelper i hvert fall ikke, da får heller regjeringen gå av, og resten av politikerne sikte seg inn på skammekroken. Kanskje må det til.

  Det gjenstår å se om Erna etter hvert har klart å opparbeide seg det som kreves i den vanskelige situasjonen landet nå er i. Ingenting ville ha vært mer gledelig.

 • Markus Aurelien

  Venstresiden og AP har invitert tidenes mest barbariske okkupasjonshorde til dekket bord i hele vesten. Et tafatt og historieløst folkeslag har latt den store utskiftningen starte mens man satt og rispet seg i armen og så på “reality” tv. Den norske folk er et varmt og ærlig folkeslag, men naive og godtroende i samme slengen. Suksessfulle dawa og taqiyya metoder har gjort at muslimer har fått strekke strikken uvanlig langt. Men, til forskjell fra Sverige, ligger det ikke til den norske folkesjela å være dhimmi i eget land. Når det går opp for norske menn, og spesielt kvinner, at dette er en reell risiko ryker strikken.

 • FAC2

  Islamiseringen foregår som når vi koker frosken sakte, da blir den kokt uten å forstå at den faktisk blir kokt. Få opp øya og se hva som skjer ute i Europa. Islamister lager egne politiske partier og lar dermed demokratiet grave sin egen grav, helt av seg selv. Islam er kun forenelig med mer Islam. Vi Nordmenn som opplever dette, evner dessverre ikke å stå samlet, slik Muslimene gjør. Vi er en gjeng med tafatte blåøyde tullinger som er gode til å kritisere på nett. Hva hjelper det?

 • Furusk

  Og etter krigen ble svikerne arrestert eller satt i fangeleir.
  Dagens svikere får i stedet fri adgang til presse og Nrk som mikrofonstativ.
  Vi som utrykker vår skepsis til muslimsk innvandring blir stemplet som nazister.
  Vi andre frykter første terrormassakre i Allahs navn i Norge som i England, Frankrike og Tyskland etc.
  Politikerne svikter oss. De hører ikke engang på PST som advarer mot terror.
  Godt vi har FrP som ser skrifta på veggen og begrenser innvandringen.

 • Geiseric

  Gode poenger. Det er imidlertid tvilsomt om en énfrontskrig, et generaloppgjør med bare de to krigførende parter, ville endt med at begge kollapset.

 • Kjersti Berg

  Helt enig her…men den propagandaen Eriksen holder på med i NRK TV for tiden vil manipulere mange nordmenn framover…skolen holder jo også på med toleranse..alt skal fortiden tåles…dette er fryktelig vanskelig for ungene å stå i…de skal tåle alt og så får de selv bank…nei nok er nok…stopp invasjonen av Norge…nå 😖

 • Bernt Hansen

  Fortiden i våre hender…
  Fortiden hadde AP..
  Fremtiden la vi i hendene på Blå regjering. Men maken til sabotasje fra opposisjonen skal en se lenge etter..
  På tide å støtte Sylvi Listhaug 100.%

 • Scott Johansen

  Dan Odfjell skriver som vanlig meget bra og treffende…