Amerikanske spesialstyrker skal ha tatt Benghazi-bakmann

Et stort kart over Benghazi blir båret inn i en rettssak i Washington i forbindelse med en rettssak i kjølvannet av angrepet på det amerikanske konsulatet i byen. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix

Amerikanske spesialstyrker skal ha tatt til fange en av de sentrale personene bak angrepet mot det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya.

Det opplyser amerikanske tjenestemenn mandag.

Konsulatet ble angrepet i forbindelse med en stor demonstrasjon i Benghazi i 2012. Fire amerikanere ble drept, blant dem den amerikanske ambassadøren Chris Stevens.

De amerikanske spesialstyrkene tok mannen til fange i Libya og frakter ham nå til USA, opplyser kilder i den amerikanske regjeringen. Han navngis ikke. President Donald Trump godkjente selv operasjonen, som var koordinert med den internasjonalt anerkjente libyske regjeringen, opplyses det.

Angrepet førte til en rekke granskninger i Kongressen for å avdekke hva som gikk galt og om president Barack Obamas regjering hadde gitt villedende opplysninger om angrepet.

NTB-AP

(©NTB)


Publisert: okt 31, 2017 @ 11:51 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.