A man carries a large poster of a map of Benghazi, Libya into federal court in Washington, Monday, Oct. 2, 2017, as a trial is set to begin for Ahmed Abu Khattala, the suspected mastermind of the 2012 attacks on a diplomatic compound in Benghazi, Libya, that killed four Americans. (AP Photo/Andrew Harnik)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Amerikanske spesialstyrker skal ha tatt til fange en av de sentrale personene bak angrepet mot det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya.

Det opplyser amerikanske tjenestemenn mandag.

Konsulatet ble angrepet i forbindelse med en stor demonstrasjon i Benghazi i 2012. Fire amerikanere ble drept, blant dem den amerikanske ambassadøren Chris Stevens.

De amerikanske spesialstyrkene tok mannen til fange i Libya og frakter ham nå til USA, opplyser kilder i den amerikanske regjeringen. Han navngis ikke. President Donald Trump godkjente selv operasjonen, som var koordinert med den internasjonalt anerkjente libyske regjeringen, opplyses det.

Angrepet førte til en rekke granskninger i Kongressen for å avdekke hva som gikk galt og om president Barack Obamas regjering hadde gitt villedende opplysninger om angrepet.

NTB-AP

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]