En ny tid for Catalonia

Foto: AP Photo/Paul White

En ny politisk virkelighet møter Catalonia når sentralregjeringen i Madrid mandag tar over styringen av den opprørske regionen.

Katalanske ledere, som kollektivt ble sparket fra jobben før helgen, har oppfordret sine tilhengere til å utøve «demokratisk opposisjon», uten at det er helt klart hva dette vil innebære. Mange frykter at ikke alt vil gå rolig for seg.

– Vi kan ikke anerkjenne kuppet mot Catalonia, heller ikke noen av de antidemokratiske beslutningene som sentralregjeringen har fattet, skrev den katalanske nestlederen Oriol Junqueras i en lokal avis i helgen.

Det er uklart om den katalanske lederen Carles Puigdemont, som også ble avsatt fredag, vil forsøke å møte opp på jobben mandag.

– Vi får se hva som skjer, sier en talsmann for den avsatte regjeringen til nyhetsbyrået AFP.

(©NTB)


Publisert: okt 30, 2017 @ 10:10 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.