People wave Spanish flags during a mass protest by people angry with Catalonia's declaration of independence, in Madrid, Spain, Saturday, Oct. 28, 2017. Opponents of independence for Catalonia held the rally in the Spanish capital as thousands of people turned out in the Plaza de Colon. The rally comes after one of the country's most tumultuous days in decades. Signs read ' No to the impunity of the Coup Ieaders' and 'Puigemont to Prison'. (AP Photo/Paul White)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En ny politisk virkelighet møter Catalonia når sentralregjeringen i Madrid mandag tar over styringen av den opprørske regionen.

Katalanske ledere, som kollektivt ble sparket fra jobben før helgen, har oppfordret sine tilhengere til å utøve «demokratisk opposisjon», uten at det er helt klart hva dette vil innebære. Mange frykter at ikke alt vil gå rolig for seg.

– Vi kan ikke anerkjenne kuppet mot Catalonia, heller ikke noen av de antidemokratiske beslutningene som sentralregjeringen har fattet, skrev den katalanske nestlederen Oriol Junqueras i en lokal avis i helgen.

Det er uklart om den katalanske lederen Carles Puigdemont, som også ble avsatt fredag, vil forsøke å møte opp på jobben mandag.

– Vi får se hva som skjer, sier en talsmann for den avsatte regjeringen til nyhetsbyrået AFP.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]