BERKELEY, CA - AUGUST 27: A man with his face covered peeks out from behind a banner as a group pf hundreds wearing all black descend on MLK Jr. Park on August 27, 2017 in Berkeley, California. The park became a center of left-wing protest when hundreds of people opposed to President Trump and hundreds more aligned with Antifa descended on it after a planned right-wing rally was cancelled. Elijah Nouvelage/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Del saken
 • 107
 •  
 •  
 •  
 •  

I boken «All Out War: The Plot to Destroy Trump» som ble utgitt mandag, avslører forfatteren Edward Klein de offentlige funnene fra en FBI-undersøkelse om de sjokkerende båndene mellom radikale venstreaktivister i Amerika og islamistiske ekstremister. FBI-rapporten ble levert til den fungerende direktøren Andrew McCabe 11. juli, skriver Clarion Project.

Antifaschistische Aktion

I boken avslører Klein hvordan FBI fulgte en gruppe amerikanere anarkister og venstreekstremister som reiste til Tyskland for å bli med den tyske motparten Antifaschistische Aktion for å protestere mot Trumps deltagelse på et møte med G20-ledere og sentralbanksjefer, skriver den amerikanske tenketanken Clarion Project. Bevis samlet fra en rekke etterretningskilder viste at amerikanerne deltok i volden som ble utøvd i forbindelse med møtet.

«Det er også bevis på møter mellom disse personene og medlemmer av ISIS», skriver forfatteren i sin rykende ferske bok. Klein bemerker at FBI var spesielt oppmerksom på en gruppe anarkister fra Oakland. I en artikkel skrevet for Daily Mail forteller Klein at tre sentrale ledere i Oakland-gruppen møttes i Hamburg med en leder av AQAP (Al-Qaida på den arabiske halvøy) og AQIM (Al Qaeda i det islamske Maghreb).

Skaffer våpen og giftige kjemikalier

«Lederen fra AQAP er en egyptisk-født mann som er kjent for å være ansvarlig for økonomi og rekruttering for gruppen. Det er bevis fra informanter at han hjelper Oakland-gruppen til å skaffe våpnene de søker, først og fremst bombeutstyr og giftige kjemikalier og gasser,» skriver Edward Klein i artikkelen i Daily Mail. Han forteller at en av mennene fra Oakland reiste til Syria for å møte ISIS; Formålet var å trene i taktikk, men ble antatt primært å være et besøk for å diskutere mulige massive angrep i USA.

I Hamburg ble flere av de Oakland-baserte kriminelle fotografert mens de kastet Molotov-cocktailer og brukte jernstenger. Til tross for at ansiktene var dekket av masker ble de positivt identifisert.

«Tidligere FBI-direktør James Comey samlet også etterretningsopplysninger om forbindelsene mellom jihadister i Midtøsten, europeiske radikalere og de amerikanske anarkistene som er en del av anti-Trump-motstandsbevegelsen”, skriver Klein og siterer ifølge Clarion Project en FBI-kilde som hadde tilgang til Comeys etterretningsrapporter.

Det fremgår også av informasjonene Klein har fått fra FBIs etterretningsrapport at de amerikanske anarkistene kommuniserer med den islamske staten og andre terroristorganisasjoner på nettet på en rekke nettsteder, hvor de også finner instruksjoner om hvordan man lager bomber.

Edward Klein er tidligere utenlandske redaktøren for Newsweek, og fungerte som redaktør for The New York Times Magazine fra 1977 til 1987. Han har skrevet flere bøker om amerikanske presidenter og flere av hans bøker har vært på New York Times bestselger-liste. Klein er også en bidragsyter til The New York Post.

 

 

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 107
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]