Chinese President Xi Jinping speaks during the opening ceremony of the BRICS Business Forum at the Xiamen International Conference and Exhibition Center in Xiamen in southeastern China's Fujian Province, Sunday, Sept. 3, 2017. (AP Photo/Mark Schiefelbein, Pool)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

President Xi Jinpings politiske tenkning skal nå studeres og analyseres ved en rekke universiteter i Kina.

Minst 20 universiteter har opprettet forskningsinstitutter utelukkende viet Xis ideologiske tankegods, slik det ble forankret i kommunistpartiets statutter under den 19. partikongressen tidligere denne måneden.

Opphøyelsen av Xis ord og tanker stiller ham i samme divisjon som de ikoniske statslederne Mao Zedong og Deng Xiaoping.

Overskriften til hans politiske veikart er «Xi Jinpings tanker om sosialisme med kinesiske særtegn for en ny æra», et omstendelig slagord som ventes å bli mantra for den oppvoksende slekt i Kina.

Kinesiske medier skrev søndag at forskningsinstituttene ikke skal være gjemt bort i elfenbeinstårn, men arbeide ute i felten for en praktisk anvendelse av Xis tanker i dagliglivet.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]