Ulf Kristersson speaks after being elected as a new leader of the Swedish liberal-conservative Moderate Party during a party meeting in Stockholm, Sweden October 1, 2017. TT News Agency/Janerik Henriksson/ via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. SWEDEN OUT.
Del saken
 • 71
 •  
 •  
 •  
 •  

Høyres svenske søsterparti, Moderatene, har det siste året drevet en kraftig snuoperasjon i innvandringspolitiske spørsmål. Mens partiet i 2015 åpnet grensene for 100 000 syriske flyktninger, og lokket dem til Sverige med et løfte om at alle syriske flyktninger som kom til Sverige automatisk ville få fast oppholdstillatelse i landet, vil partiet nå ha strengere asylregler. Det rammer oppslutningen om Sverigedemokratene.

«Det svenske folket åpnet sitt hjerte, og nå venter vi på at politikere åpner øynene våre,» sa en av delegatene på møtet i midten av oktober, da den nye politikken ble presentert. Moderatene vil nå på sikt avskaffe retten til å søke asyl inne i EU og innføre et kvotesystem utenfor unionen. De flyktningene man mener har et beskyttelsesbehov skal hentes til EU-landene som skal ha nasjonale flyktningkvoter. I krisetilfeller som i 2015 mener partiet at asylsøkere skal kunne avvises på grensen dersom de er kommet via et annet EU-land, skriver den svenske avisen Expressen.

Lederen for Sverigedemokratene, Jimmie Åkesson, sier til Expressen at det er positivt at Moderatene tar ytterligere steg i retning av hans parti, men at Moderatene må forklare hvordan de har tenkt å gjennomføre denne politikken når de ikke vil samarbeide med Sverigedemokratene i den svenske riksdagen.

Etter beslutningen om å stramme inn innvandringspolitikken har Moderatene gått forbi Sverigedemoratene på meningsmålingene og ligger i snitt på noe over 19 prosent, mens Sverigedemokratene ligger litt over 16 prosent. Ulf Kristersson ble valgt som ny partileder for en måned siden, og tok straks tak i innvandringspolitikken. Det ser ut til å ha vært et vellykket grep.

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 71
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]