OSLO 20130312. Statistisk sentarlbyrå i Kongensgate i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse

Senterpartiets Liv Signe Navarsete er urolig for omorganiseringen av Statistisk sentralbyrå og for at tilliten til byrået kan bli svekket.

annonse
annonse

– Jeg har ikke tillit til at SSB vil gi oss objektiv og nøytral informasjon i framtiden når det ser ut til at de presser ut forskere som tenker annerledes, sier Senterpartiets Liv Signe Navarsete til NRK.

annonse

Hun tar til orde for at omorganiseringen bør stanses og peker på finansminister Siv Jensen (Frp).

– Det må gås nye runder og kanskje gjøres om på noen vedtak, sier Navarsete.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp
Møter Jensen

Ledelsen i Statistisk sentralbyrå (SSB), med direktør Christine Meyer i spissen, er i ferd med å gjennomføre en større omorganisering av byrået.

25 forskere har fått beskjed om at de skal flyttes fra forskningsavdelingen og få nye oppgaver, selv om de får beholde forskertittelen. En av dem er den profilerte SSB-forskeren Erling Holmøy, som offentlig har kritisert omorganiseringen i sterke ordelag.

Mandag formiddag er SSB-direktøren invitert til et møte med finansminister Siv Jensen, som ønsker en orientering om situasjonen.

Uro i arbeidslivet

LO, NHO og flere andre store organisasjoner sendte allerede i februar et brev til Finansdepartementet hvor de uttrykte bekymring for SSBs fremtidige rolle.

De er urolige for at omorganiseringen i SSB skal true den norske modellen. Konkret frykter organisasjonene at endringene kan ødelegge grunnlaget for trepartssamarbeidet mellom staten, arbeidsgiverorganisasjoner og arbeidstakerorganisasjoner, også kjent som den norske modellen.

I brevet fra blant andre LO og NHO kommer det fram at den mest praktisk rettede bekymringen er knyttet til arbeidet til Teknisk beregningsutvalg (TBU). TBU legger til rette for at partene i arbeidslivet og myndighetene har en best mulig felles forståelse av situasjonen i norsk økonomi.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.