(FILES): This file photo taken on February 23, 2016 shows actor Kevin Spacey arriving for the season 4 premiere screening of the Netflix show "House of Cards" in Washington, DC. Actor Anthony Rapp accused Kevin Spacey of a sexual advance in 1986 when Spacey was 26 and Rapp only 14, according the Buzzfeed, October 29, 2017. Spacey on Twitter came out as gay on Sunday night, October 29, 2017. / AFP PHOTO / Nicholas Kamm
annonse
annonse

Kevin Spacey, kanskje best kjent for sin rolle som Frank Underwood i House of Cards, har blitt anklaget for seksuell trakassering av en annen skuespiller, Anthony Rapp. Episoden skal ha skjedd i 1986, da Rapp var kun 14 år, forteller han i et intervju med Buzzfeed.

Rapp beskriver at Spacey skal ha plassert ham i sengen sin og klatret over ham og forsøkt å tilnærme seg tenåringen seksuelt. Rapp, som nå er 46 år har holdt tett om hendelsen frem til nå, og har ikke snakket med Spacey siden. Men mens Spaceys karriere begynte å ta av fra 90-tallet og inn i det nye årtusen, vokste Rapps sinne og frustrasjon over den påståtte upassende hendelsen.

– Det velter seg i magen. Jeg kan den dag i dag fortsatt ikke forstå mange av aspektene rundt det. Det er bare veldig forvirrende for meg, sier Rapp.

annonse

Spacey på sin side har uttalt seg i en Twitter-post der han sier han ikke husker hendelsen. Han ber om unnskyldning for det som “må ha vært dypt upassende fylleoppførsel,” og offentliggjør samtidig at han er biseksuell, men at han nå lever som en homofil mann.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon