Trumps valgkampsjef siktes i forbindelse med Russland-granskingen

Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort. AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / ELSA

Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort og hans forretningspartner Rick Gates er siktet i forbindelse med Russland-granskingen, melder flere medier.

USAs føderale politi FBI bekrefter at Manafort troppet opp på deres kontor i Washington klokka 8.15 mandag morgen.

Ifølge The New York Times og ABC News ble det tatt ut siktelse mot Manafort og Gates fredag, og mandag fikk de to beskjed om å melde seg for føderale myndigheter.

Ordren kom fra spesialetterforsker Robert Muller, som gransker påstander om at Donald Trumps valgkampmedarbeidere samarbeidet med Russland for å sverte demokratenes kandidat Hillary Clinton.

I søkelyset

Manafort har lenge vært i søkelyset i etterforskningen, men innholdet i siktelsen er foreløpig ikke kjent.

Ifølge New York Times har Manafort også vært under etterforskning for skatteunndragelse, hvitvasking og for ikke å ha oppgitt penger han har mottatt for å drive lobbyvirksomhet for Ukrainas tidligere president Viktor Janukovitsj.

USAs føderale politi FBI gjennomførte i juli en husransakelse hjemme hos Manafort i Alexandria og tok beslag i en rekke dokumenter som siden er overlatt til etterretningskomiteene i Representantenes hus og Senatet.

– Sammensvergelse

President Donald Trump misliker sterkt Muellers etterforskning, og søndag anklaget han i Twitter-meldinger Demokratene for å stå bak.

– Denne russiske sammensvergelsen skjedde aldri. Demokratene bruker denne heksejakten til å bedrive ond politikk, skrev han.

– Demokratene og Hillary Clinton er SÅ skyldige, skrev han videre.

Kompleks sak

Tidligere statsadvokat Barbara McQuade er overrasket over at det alt nå er tatt ut siktelser i saken.

– Det kommer ny informasjon hele tiden. Saken er så kompleks, så det skal et stort juridisk team til for å komme til bunns i alt og ha nok juridisk hold til å ta ut siktelser, sier hun til NBC News.

Spesialetterforsker Robert Mueller, som har et team med 16 toppadvokater som forsøker å komme til bunns i saken, har ikke kommentert siktelsene mot Manafort og Gates.

(©NTB)


Publisert: okt 30, 2017 @ 2:52 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.