Trumps valgkampsjef siktet for «sammensvergelse mot USA»

President Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort da han forlot sitt hjem i Alexandria i den amerikanske delstaten Virginia mandag. Foto: AP/NTB scanpix

Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort og hans forretningspartner Rick Gates er siktet for «sammensvergelse mot USA» og hvitvasking av penger.

Siktelsen er tatt ut av spesialetterforsker Robert Muller, som gransker påstander om at Donald Trumps valgkampmedarbeidere samarbeidet med Russland for å sverte demokratenes kandidat Hillary Clinton.

Mandag ble det bekreftet at Manafort og Gates var siktet. USAs føderale politi FBI bekrefter at Manafort troppet opp på deres kontor i Washington på morgenen.

Det er tolv punkter i siktelsen. I tillegg til punktene om sammensvergelse og hvitvasking er de to siktet for å ha unnlatt å ha registrert seg som utenlandske agenter.

Flere av anklagene dreier seg om Manaforts tidligere arbeid for partiet til den pro-russiske tidligere ukrainske presidenten Viktor Janukovitsj.

(©NTB)


Publisert: okt 30, 2017 @ 7:42 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.