NAV , Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Antall unge mellom 18 og 30 år som mottar arbeidsavklaringspenger, øker i Agder-fylkene. I resten av landet er trenden motsatt.

– Dette er et samfunnsproblem som bekymrer oss sier Elisabeth Blørstad, fylkesdirektør i Nav Vest-Agder, til Fædrelandsvennen.

I Aust-Agder mottar 5,4 prosent av unge under 30 år arbeidsavklaringspenger, og er med det verstingfylket i Norge. I Vest-Agder ligger prosentandelen på 4,4 prosent. Det er nest høyest i landet. Det nasjonale snittet ligger på 3,4 prosent.

Mange av de unge som mottar arbeidsavklaringspenger har tidligere falt ut av videregående opplæring.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]