A police officer stands outside Bow Street Magistrates Court as the first person to be charged in connection with the July 21 failed London bomb attacks arrives in court, London, August 4, 2005. Ismael Abdurahman appeared at the court on Thursday charged with hindering the police investigation by protecting a possible suspect, but is not one of the four men suspected of being a would-be bomber. REUTERS/Jeff J Mitchell
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nye tall fra britiske Home Office viser at den voldelige kriminaliteten har økt med 19 prosent fra årsskiftet til juni 2017. Antall voldtekter har økt med 22 prosent, knivkriminalitet med 26 prosent og våpenkriminalitet har økt med hele 27 prosent, dette ifølge Breitbart. Tallene ble offentliggjort i the Daily Mail.

Dette skjer samtidig med at antall arrestasjoner har stupt hele 48 prosent de siste ni årene. Politiet skylder på kutt i budsjettene og regjeringen på sin side klandrer den forrige regjeringen for å ha etterlatt seg så mye gjeld at de er tvunget til å kutte.

Tall offentliggjort av The Times viser at britisk politi arresterer 9 personer for fornærmende kommentarer på internett – hver eneste dag. I 2016 skal hele 3,395 personer ha blitt arrestert for denne typen kriminalitet. Regelverket som ligger til grunn ble lov i 2003 og gjorde det ulovlig å med vilje “irritere, ubeleilige eller forårsake angst” hos andre.

Politiet i London skriver dessuten på Twitter at de har flere enn 900 spesialister dedikert til å bekjempe alle former for hatkriminalitet.

(Skjermdump fra Twitter)

Politiet skal også ha oppfordret folk til å anmelde såkalte ikke-kriminelle hathendelser og man har sett mannlige politifolk til å ha på seg røde, høye hæler for å “øke bevisstheten” omkring vold i nære relasjoner.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]