Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Et minnesmerke av USAs grunnlegger, George Washington, må sannsynligvis vike fra veggen i stamkirken hans. Washington var delaktig i å grunnlegge kirken ”Christ Church” og  kirken var Washingtons faste gudshus i over 20 år. I 1870 ble det hengt opp et minnesmerke i form av en plakett i kirken i for å hedre hans minne, men ifølge det konservative nettstedet PJMedia, planlegger kirken nå å fjerne det.

Minnesmerket skal ha ført til at flere besøkende har følt seg uvelkomne og ukomfortable. Et minnesmerke av sørstatenes leder, Robert E. Lee skal også bli fjernet. Kirkens lederskap skal ha forklart at minnesmerkene er relikvier fra en annen epoke og ikke har noe å gjøre i en kirke har som motto at “Alle er velkomne – ingen unntak.”

Kirkelederne begrunnet avgjørelsen med at: “Minnesmerkene i vår helligdom gjør at noen føler seg usikre eller uvelkomne i vår nærhet,” og la til: “Noen besøkende og gjester som ber sammen med oss, velger ikke å komme tilbake fordi de får en utilsiktet beskjed fra de fremtredende plakettene.”

Ifølge den konservative kommentatoren John Ellis er dette en paradoksal utvikling: ”Det er absurd at Christ Church nå bøyer seg for press fra utenforstående som føler et ubehag på grunn av et minnesmerke dedikert til George Washington. Hvis et enkeltindivid kan bli kreditert med å skape denne nasjonen på en måte som gjør at folk kan føle seg ubehagelige uten frykt for represalier fra regjeringen, er denne personen George Washington,” sier han.

Les mer:

PJMedia. George Washington’s Church Plans to Remove the Memorial Honoring Him, 28. oktober 2017.

 

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]