AP Photo/Manu Fernandez, File
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den avsatte regionpresidenten Carles Puigdemont sier han ikke er i Brussel for å søke asyl. Han lover å godta resultatet av nyvalget i Catalonia.

Puigdemont holdt tirsdag en pressekonferanse i Brussel. Her tok han igjen til orde for dialog, og han understreket betydningen av å unngå voldsbruk.

– Vi kan ikke bygge en republikk for alle på vold, framholdt han.

Dette kan bety at «utviklingen av republikken må gå langsommere». Samtidig varslet Puigdemont at han og medarbeiderne vil «fortsette vårt arbeid til tross for begrensningene som er lagt på oss».

Puigdemont lover også å respektere nyvalget i Catalonia som Spanias regjering har fastsatt til 21. desember.

Krever rettferdig behandling
Det har vært spekulert på om Puigdemont vil søke politisk asyl i Belgia, men den avsatte lederen sier han ikke er i byen for å søke asyl. Han hevder han vil reise hjem umiddelbart hvis han får garantier om en rettferdig rettsprosess i Spania.

Tidligere tirsdag ville ikke Puigdemonts belgiske advokat utelukke muligheten for en asylsøknad.

– Vi har ikke bestemt oss ennå. Vi har god tid, sier Bekaert ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Vi får se de kommende ukene hva vi gjør, sier han.

Oppvigleri og underslag
Den avsatte presidenten kom til Brussel mandag. Spansk påtalemyndighet kunngjorde samme dag at Puigdemont og andre avsatte katalanske ledere var etterlyst for oppvigleri og underslag.

Spanias statsminister Mariano Rajoy bestemte før helgen at Puigdemont, hans regjering og den folkevalgte forsamlingen i Catalonia skulle avsettes. Det skjedde samme dag som regionforsamlingen erklærte selvstendighet fra Spania.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]