Facebook: Russisk gruppe bak 80.000 innlegg før og etter valget i USA

Facebook mener en russisk gruppe sto bak over 80.000 innlegg på nettstedet før og etter presidentvalget i USA. Innleggene kan ha nådd 126 millioner mennesker.

Selskapet planlegger selv å offentliggjøre tallene til Senatets justiskomité tirsdag, ifølge en kilde som kjenner til Facebooks informasjon. Flere amerikanske medier har fått tilgang til informasjonen.

Twitter planlegger å fortelle justiskomiteen at selskapet har avdekket 2.752 kontoer knyttet til den samme gruppen – den russiske enheten Internet Research Agency, som er kjent for å fremme prorussiske budskap.

Facebook, Twitter og Google skal avgi sine forklaringer til komiteen tirsdag og onsdag.

De 80.000 Facebook-innleggene skal ha blitt publisert mellom juni 2015 og august 2017 og handlet om sosiale og politiske saker – blant annet våpenrettigheter.

Amerikanske etterretningsorganisasjoner konkluderte etter presidentvalget i fjor at Russland hadde stått bak en kampanje for å hjelpe Donald Trump og svekke motkandidaten Hillary Clinton. Russiske myndigheter har avvist anklagen.

(©NTB)


Publisert: okt 31, 2017 @ 9:27 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.