Del saken
  •  
  •  
  •  

Mat, vann og strøm kuttes i flyktningleiren som er australskdrevet på Papua Ny-Guinea, men hundrevis av flyktninger nekter å forlate leiren.

– Flyktningene er fast bestemt på at de ikke vil forlate interneringsleiren. De er redde, men de nekter å dra, sa Behrouz Boochani, en flyktning i leiren tirsdag.

Stengingen av leiren på Manus Island skyldes at høyesterett på Papua Ny-Guinea har fastslått at den er ulovlig. Men beboerne nekter å flytte på seg fordi de er redde for å bli angrepet av lokalbefolkningen.

– Å kutte tilgang til drikkevann for over 600 mennesker, er brudd på menneskerettighetene, skrev den australske senatoren Nick McKim på Twitter.

– Det er en svært spent situasjon her. Flyktninger er blitt truet med å forlate leiren av myndighetene, sa Kate Schuetze i Amnesty International.

Leiren på Papua Ny-Guinea ble etablert av Australia for å hindre at asylsøkere tok seg til landet i båter. Den er blitt kraftig kritisert av FN og menneskerettsgrupper.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]