Japansk TV: Over 200 omkom i nordkoreansk atomanlegg

Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Over 200 mennesker kan ha omkommet da et underjordisk anlegg raste sammen etter Nord-Koreas kjernefysiske prøvesprengning i september, ifølge japansk TV.

Ifølge TV-stasjonen Asahi omkom rundt 100 arbeidere da tunnelen ved det nordkoreanske atomanlegget i Punggye-ri raste sammen.

Under redningsaksjonen som fulgte, raste det underjordiske anlegget ytterligere sammen. Det fryktes at til sammen 200 mennesker omkom, melder TV Asahi, som viser til anonyme nordkoreanske kilder.

Ulykken var ifølge den japanske TV-stasjonen forårsaket av atomprøvesprengningen Nord-Korea gjennomførte 3. september.

Sprengningen forårsaket et jordskjelv som ble målt til 6,3 av amerikanske seismologer, samt et etterskjelv som ble målt til 4,1 kort tid etter.

Satellittbilder lagt ut av 38 North, et overvåkingsprosjekt som holder til i Washington, viser hvordan jordoverflaten ved Punggye-ri-anlegget endret seg som følge av atomprøvesprengningen.

Nord-Korea hevder at det var en hydrogenbombe på 120 kilotonn, tilsvarende åtte Hiroshima-bomber, som ble prøvesprengt i september.

(©NTB)


Publisert: okt 31, 2017 @ 9:22 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.