KrF vil øke budsjettet til Heimevernet

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kristelig Folkeparti vil øke budsjettet til Heimevernet med 200 millioner kroner i 2018.  

– Heimevernet må styrkes, ikke svekkes, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til NRK.

Regjeringen vil kutte 140 millioner kroner til Heimevernet i neste års prosjekt, men de er avhengige av blant andre KrF for flertall for budsjettet på Stortinget.

– Vi ønsker å ivareta sikkerheten, og vi tror Heimevernet i så måte er veldig viktig. Vi legger derfor inn 200 millioner for å få til flere soldater enn det som ligger i langtidsplanen og for å sikre bedre utstyr, sier Hareide.

Partiet legger fram sitt alternative statsbudsjett torsdag.

(©NTB)


Publisert: okt 31, 2017 @ 9:36 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.