Illustrasjonsbilde.. (AP Photo/George Osodi file)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Minst 20 personer er drept og et tosifret antall er såret i flere Boko Haram-angrep i Kamerun og i Nigeria.

Det ene angrepet var rettet mot landsbyen Gouderi i Kamerun. En talsperson for lokale myndigheter sier at elleve personer ble «slaktet» natt til mandag.

Lokale myndigheter mener angrepet trolig var hevn for at flere medlemmer av den ytterliggående islamistgruppa Boko Haram nylig ble pågrepet i landsbyen.

– Boko Harams streiftog i Gouderi var et hevnangrep, sier vedkommende.

Tidlig mandag morgen ble minst fem sivile drept i et selvmordsangrep mot en moské i Aijiri Yala, like nord for delstatshovedstaden Borno i Maiduguri nordøst i Nigeria. En selvmordsbomber slo til under morgenbønnen. I tillegg ble flere såret, opplyser lokale myndigheter.

Senere mandag ble det meldt om at fire personer, blant dem en mor og hennes to barn, ble drept da kjøretøyet de satt i, kjørte på en mine nær byen Banki på nigeriansk side av grensen til Kamerun. I tillegg ble ni personer såret da minen eksploderte, ifølge kilder AFP har snakket med.

Minst 20.000 mennesker er drept siden Boko Haram grep til våpen nord i Nigeria i 2009. Konflikten har siden spredt seg til nabolandene Tsjad, Kamerun og Niger.

Opprørsgruppen anklages for drap på over 2.000 sivile og medlemmer av sikkerhetsstyrkene i Kamerun, og tusenvis av andre er tatt til fange og bortført, ifølge tankesmia International Crisis Group (ICG).

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]