Police investigate a vehicle allegedly used in a ramming incident on the West Side Highway in Manhattan, New York, U.S., October 31, 2017. REUTERS/Andrew Kelly
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Minst åtte personer ble drept da en sjåfør kjørte en pickup inn på en travel sykkelsti på Manhattan. New Yorks ordfører kaller hendelsen et terrorangrep.

– Basert på informasjon vi har så langt, er åtte personer drept i terrorhandlingen og mer enn tolv personer er såret. Dette var en handling som skjedde med overlegg, sa New Yorks ordfører Bill de Blasio på en pressebrifing tirsdag ettermiddag.

Ifølge flere politikilder er gjerningsmannen 29 år gamle Sayfullo Saipov fra Tampa i Florida, skriver ABC News.

Han ble pågrepet etter å ha blitt skutt av politiet da han gikk ut av bilen mens han holdt opp to våpenkopier. En paintballpistol og en softgun ble senere funnet ved pågripelsesstedet.

Han skal ha ropt «Allahu Akbar» (Allah er stor) da han forlot kjøretøyet, ifølge flere amerikanske medier.

29-åringen er fraktet til sykehus for behandling. Hans tilstand er foreløpig ukjent.

Hendelsen fant sted i det eksklusive TriBeCa-området, nær en skole, kun kvartaler unna World Trade Center.

– Han har en pistol

Gjerningsmannen kjørte ned et flere personer i en leid pickup langs en gang- og sykkelvei på nedre Manhattan, før han kolliderte med en skolebuss. To voksne og to barn ble skadd i kollisjonen.

Til sammen ble seks personer bekreftet døde på stedet. Alle var menn. To andre ble sendt til sykehus der de ble bekreftet døde.

– Jeg så sjåføren. Det så ikke ut som han blødde, men han dro på foten. Han så frustrert, panisk og forvirret ut. Folk løp forbi meg og skrek «Han har en pistol. Han har en pistol». Jeg så ingen pistol, forteller et vitne til CNN.

Et annet vitne forteller til ABC News at alle begynte å løpe, og sier alt skjedde så fort.

– Sjåføren fortsatte i full fart. Takk Gud for at halloween-feirende ikke var ute ennå, la et vitne til.

New Yorks guvernør Andrew Cuomo fortalte på pressebrifingen at 29-åringen var en «ensom ulv» og at det finnes ingen beviser for at han var en del av en større terrorhandling.

Trump informert

Ordfører de Blasio oppfordrer newyorkerne til å fortsette å leve som normalt. Politiet varsler samtidig at bemanningen nå styrkes i gatene.

President Donald Trump ble raskt brifet om hendelsen, opplyser Det hvite hus.

«Dette ser ut som nok et angrep av en veldig syk og sinnsforvirret person. Politiet følger dette tett. IKKE I USA!”, skrev Trump på Twitter kort tid etter at han ble brifet.

Dette er første hendelsen av denne typen i New York siden en amerikansk veteran kjørte ned flere fotgjengere på Times Square den 18. mai. Da ble en 18 år gammel kvinne drept, og 22 personer ble såret.

(©NTB)

(Oppdateres)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]