Police stand in front of a building in the northeastern German city of Schwerin Tuesday, Oct. 31, 2017 after German authorities arrested a 19-year-old Syrian citizen there for allegedly planning a bomb attack with high explosives in order to kill a large number of people. (Bernd Wuestneck/dpa via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mannen ble pågrepet tidlig tirsdag morgen av spesialstyrker i Schwerin, som ligger i delstaten Mecklenburg-Vorpommern nordøst i Tyskland.

– Et alvorlig angrep er blitt forhindret. Denne aksjonen fant sted i rette øyeblikk: Sent nok til å sikre nødvendig bevis, men tidlig nok til å uskadeliggjøre en potensiell fare, sier innenriksminister Thomas de Maizière.

19-åringen er mistenkt for å ha «planlagt og allerede konkret forberedt et islamistisk motivert angrep ved bruk av svært kraftig sprengstoff», heter det i en pressemelding fra den føderale påtalemyndigheten for antiterrorsaker.

– Det har ennå ikke blitt etablert hvorvidt den mistenkte allerede hadde et mål for øye, skriver påtalemyndigheten.

Politiet har heller ikke noen informasjon om at 19-åringen tilhørte en terrororganisasjon.

Politiet mener syreren senest i juli 2017 bestemte seg for «å sprenge en bombe i Tyskland med mål om å drepe og såre så mange mennesker som mulig». I de påfølgende ukene kjøpte 19-åringen kjemiske produkter og materialer som kan brukes til å lage en bombe, heter det.

Politiet har ransaket 19-åringens leilighet og en rekke andre boliger i delstaten nord for Berlin. Beboerne i de øvrige leilighetene er ikke mistenkt for å være involvert i mannens planer.

NTB-DPA-AFP

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]