JERSEY CITY, NJ - SEPTEMBER 30: The Statue of Liberty is seen at sunrise prior to Saturday foursome matches of the Presidents Cup at Liberty National Golf Club on September 30, 2017 in Jersey City, New Jersey. Sam Greenwood/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Del saken
 • 203
 •  
 •  
 •  
 •  

I en meningsmåling fra Cato Institute fremkommer det at så mange som 71% av de spurte amerikanerne mener at politisk korrekthet har lagt lokk på nødvendige diskusjoner.

Undersøkelsen, kalt Cato 2017 Free Speech and Tolerance Survey viser i tillegg at hele 58% har politiske meninger de er redde for å dele. Tallene indikerer også at jo mer konservativ, desto større er sannsynligheten for selvsensur. 80% av de liberale sier dessuten at det er hatefullt å mene at illegale migranter bør deporteres.

Det er også uenigheter om ytringsfriheten mellom de ulike etniske og kulturelle gruppene i USA. For eksempel sier 59% av afroamerikanerne at ytringsfriheten gjør mer for å beskytte majoritetens meninger enn minoritetenes perspektiv, tilsvarende tall for hvite er 34%. Videre mener 75% av svarte amerikanere at hatefulle ytringer er en form for vold, mens nesten halvparten, 46% av de hvite sier det samme.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 203
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]