Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Både Sp, Venstre og KrF ønsker en ny gjennomgang av kostnadene knyttet til å legge ned Andøya flystasjon. Nå er det mulig at Ap vil støtte en slik gjennomgang.

De tre partiene behøver Arbeiderpartiets støtte for å få flertall i stortingssalen for en slik gjennomgang, og overfor Dagbladet bekrefter Ap at det nå foregår samtaler mellom de fire partiene for å få på plass en felles løsning.

– Vi vil følge opp det vi lovet i valgkampen, enten gjennom forslag med andre eller eget forslag. Det viktigste er at vi får en gjennomgang som gjenoppbygger tilliten til de beslutningene Stortinget har fattet, sier stortingsrepresentant Eirik Sivertsen (Ap).

Det omstridte forslaget om nedlegging av flystasjonen kom i forbindelse med forsvarsforliket mellom Ap og regjeringspartiene for snart ett år siden.

Senest tirsdag sa Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til NTB at han fortsatt håpet å få Ap med på laget.

– Det har vært bevegelse i Ap det siste året, sier han.

Ap har hittil ikke stilt seg bak det ferske Sp-forslaget, men har varslet et eget forslag i Stortinget om saken. Nå ser det altså ut til at de likevel er på glid.

Ap-leder Jonas Gahr Støre gikk i VG sist uke langt i å si at det ikke er aktuelt for partiet å reforhandle flyttingen av Andøya, slik tidligere forsvarsminister og Ap-politiker Espen Barth Eide åpnet for i valgkampinnspurten.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]