Irans åndelige leder ayatolla Ali Khamenei. (Office of the Iranian Supreme Leader via AP)
Del saken
  •  
  •  
  •  

Irans øverste politiske og religiøse leder, Ayatollah Ali Khamenei, oppfordrer alle muslimer til å anvende “forskjellige metoder” for å kjempe mot Israel. I et åpent brev til International Union of Resistance Scholars (IURS) – en gruppe som er kjent for sine anti-israelske holdninger – skrev Khamenei at det “uforglemmelige ansvaret” for å fjerne Israel [fra kartet] “hviler på skuldrene til hele den muslimske verden.”

Brevet er datert til 30. oktober og er oversatt til engelsk på Khameneis offisielle nettside. Det er adressert til lederen av IURS – den sunnimuslimske libanesiske sjeiken Maher Hamoud. Hamoud ønsker å stoppe konflikten mellom sjia- og sunnimuslimer og heller fokusere på en felles muslimsk front mot Israel og for den palestinske sak. I brevet virker det som den øverste lederen for Iran støtter denne oppfatningen.

Han karakteriserte den bredere muslimske motstanden mot Israel som en “stor, offentlig bevegelse” og oppfordret “alle individer som føler viktigheten av dette store ansvaret til å fortsette å kjempe mot det sionistiske regimet med forskjellige metoder.”

 

Les mer:

Khamanei.ir Different methods are needed to fight against the usurper Zionist Regime: Ayatollah Khamenei, 1. november 2017.

 

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]