Oslo 20140109. Konkurransedirektør Christine Meyer. Konkurransetilsynet mener innkjøps- og distribusjonssamarbeidsavtalen mellom ICA og NorgesGruppen er ulovlig, og at samarbeidet må opphøre. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Del saken
 • 764
 •  
 •  
 •  
 •  

Forskningsleder Erling Holmøy i SSB blir degradert for å fortelle sannheten. Dette gjør at SSB ødelegger tilliten til sitt eget arbeid. Innvandringsliberalernes kamp mot sannheten vil åpenbart ingen ende ta.

Statistisk sentralbyrå (SSB) har i lang tid vært den fremste leverandøren av objektiv fakta, men med sine siste krumspring forsvinner nesten tilliten som dugg for solen.

Det har gått altfor langt når det norske folk og stortingspolitikere ikke lenger har tillit til SSBs arbeid. Det fremstår som om at forskere som finner «feil» fakta, og som avdekker ubehagelige sannheter, blir degradert.

Det heter seg at Holmøys degradering skyldes manglende publisering i «internasjonalt anerkjente tidsskrifter». Selvsagt er ikke norske forhold det mest interessante i internasjonale tidsskrifter, men hva er nå egentlig byråets oppgave; internasjonal prestisje, eller nasjonal leverandør av fakta? Som akademia ellers, har Statistisk Sentralbyrå nå begynt å se seg blind på internasjonal anerkjennelse. Forskere sikler etter de største internasjonale tidsskriftene, som kun leses (unntaksvis) av andre akademikere, fremfor å formidle kunnskapen nasjonalt.

Arbeidet til Erling Holmøy har vært helt avgjørende for å få debatten om konsekvensene av masseinnvandringen til Norge til å være basert på fakta fremfor følelser og synsing. Hans arbeid har vist de reelle kostnadene ved ikke-vestlig innvandring. Dette gjorde han selvskrevet i Brochmann II-utvalget som blant annet pekte på at den norske velferdsmodellen er sårbar overfor høy innvandring av mennesker det dårlige utsikter for høy arbeidsdeltagelse.

Frem til 2013 levde politikere på venstresiden i en fantasi om at innvandring generelt, og ikke-vestlig innvandring spesielt, faktisk var lønnsomt(!) for Norge. Fremskrittspartiet hevdet hele tiden at dette var den største livsløgnen sosialistene fortalte seg selv, men venstresidens vrangforestillinger førte til ukontrollert innvandring. I mellomtiden ble integreringsproblemene stadig større, og for første gang i historien fikk vi åpenbar segregering i landets hovedstad.

Holmøys arbeid stakk hull på boblen til innvandringsliberalerne og asylaktivistene. Påstanden om at ikke-vestlig innvandring var lønnsomt ble ettertrykkelig motbevist, og i dag et ubestridelig faktum.

Beregningene som ble gjort den gang, viste at hver ikke-vestlig innvandrer hadde en gjennomsnittlig kostnad på 4,1 millioner kroner i et livsløp. I dag er dette beløpet på om lag 4,3 millioner kroner. Innvandringsregnskapet slo ned som en bombe. Det blir svimlende summer når vi vet antallet ikke-vestlige innvandrere har økt dramatisk.

Siden den gang har Holmøy fortsatt arbeidet sitt, og bidratt i ekspertutvalg. Disse viktige bidragene er tydeligvis ikke godt nok for SSBs nye direktør, Christine Meyer. Hun er gift med tidligere Høyre-statsråd, Victor Norman, som i 2015 tok til orde for at Norge burde ta imot 100.000 syrere. Holmøy anslo den gang at prislappen på Normans galskap ville være på om lag 750 milliarder. SSB har åpenbart fått en tydelig innvandringsliberal slagside.

Degraderingen av Holmøy får de fleste til å stille spørsmål om vi i det hele tatt kan stole på SSB. Folk flest begynner å tvile på om de evner å levere objektiv fakta om alle forhold i Norge.

Direktør Meyer blir nå drevet fra skanse til skanse. VG avslørte nylig at Meyer har trenert utgivelsen av en ny kritisk gjennomgang av kostnadene ved innvandring. Det er ikke akkurat tillitsvekkende.

Det haster for SSB å rette opp i denne åpenbare feilen. De er i ferd med å skusle bort posisjonen sin som den ubestridte ledende kilden til fakta i Norge. Skaden er i ferd med å bli uopprettelig.

Direktøren må stoppe innvandringsliberalernes kamp mot sannheten!

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 764
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]