Oslo 20170927. Regjeringspartiene, KrF og Venstre møtes onsdag på Stortinget for å diskutere videre samarbeid. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

KrF går inn i budsjettforhandlingene med krav om økt barnetrygd og flere faglærte i barnehagene i en familiepakke partiet sier koster to milliarder kroner.

Andre elementer i satsingen er en åpning for å la familiene kombinere kontantstøtte med barnehage og lage bedre permisjonsordninger, ifølge NRK.

– Det er en satsing på å gjøre hverdagen enklere for familiene, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

For å finansiere satsingen vil partiet øke avgiftene på tobakk, alkohol, sukker og enkelte miljøområder.

– Vi velger å ha avgifter som vi mener er helsefremmende og miljøvennlige, sier Hareide.

KrF legger fram sitt alternative budsjett torsdag formiddag. Budsjettforhandlingene med Venstre, Fremskrittspartiet og Høyre starter mandag.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]