Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

Det kommer stadig færre asylsøkere til Norge. I uke 41 til 43 registrerte UDI 110 nye asylsøknader, og den største gruppen asylsøkere kommer fra Syria. 

21 personer fra Syria har søkt om asyl i Norge fra 9. til 29. oktober i år. Dermed er syriske statsborgere den største asylsøkergruppen i perioden, ifølge Utlendingsdirektoratet (UDI).

Eritrea og Afghanistan havner begge som nummer to på listen. Her er det registrert ni asylsøknader fra hvert land i perioden. UDI mottok sju søknader hver fra Etiopia og Iran, mens de resterende 57 søknadene er fordelt på mennesker med statsborgerskap i andre land.

I mai anslo UDI at det ville komme 3.000 ordinære asylsøkere til Norge i 2017. 19. oktober nedjusterte de tallet til 2.500. I tillegg har tallet for ordinære asylsøkere som ventes i 2018 blitt halvert, fra 6.000 til 3.000. Ifølge direktoratet er ankomsten av ordinære asylsøkere historisk lavt.

Som følge av den lave asylankomsten til Norge, må UDI fra nyttår kvitte seg med mellom 150 og 200 midlertidig ansatte.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]