LO-leder: Ap trenger flere som har hatt skitt under neglene

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Fellesforbund-leder Jørn Eggum er ikke i tvil om at mangelen på kandidater med bakgrunn fra fagbevegelsen bidro til Arbeiderpartiets krisevalg.

– Vi ga tidlig beskjed om at det er en skjevfordeling her, som vi fryktet ville få konsekvenser. At det rett og slett ikke er nok kandidater «som har hatt skoa på», sier Eggum, som sitter i partiets sentralstyre, til VG.

Kritikken kommer etter at det mandag ble kjent at knapt to av fem LO-medlemmer oppga at de stemte på Ap i årets stortingsvalg. Mange av medlemmene har funnet veien til andre venstrepartier. Der Arbeiderpartiet har tapt velgere, har SV nesten doblet sin oppslutning blant medlemmene.

Eggum krever et linjeskifte i partiet:

– Vi må i større grad få med folk som selv har stått i det: Folk som har kjent på det å gå lange skift. Folk som har følt på å ha dårlige arbeidstidsordninger, som gir midlertidighet og ledighet.

Han sier til avisen at han ikke ønsker å gjøre det til en klassesak, men at partiet trenger flere representanter fra for eksempel industri, service, butikk, renhold og helse.

– Det er det vi trenger mer av rundt neste sving. Flere som har hatt skitt under neglene. Da vil folk kjenne seg igjen. Og løfte fram Jonas og et parti som kan kjempe for dem, sier Eggum.

(©NTB)


Publisert: nov 1, 2017 @ 10:36 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.