Milo Yiannopoulos holdt tale ved universitet – syv personer arrestert

Demonstranter protesterer mot at Milo Yiannopoulos får tale på universitetet i California 31. oktober 2017. . David McNew/Getty Images/AFP

Mediepersonligheten Milo Yiannopoulos holdt tale ved California State University i Fullerton i USA da det brøt ut vold mellom de fremmøtte venstreekstremistiske demonstrantene og supportere av Yiannopoulos. Det hele endte med at syv personer ble arrestert. Det melder Fox News.

Volden skal ha brutt ut da en kvinne slo en kvinnelig supporter av Yiannopoulos gjentatte ganger, før hun selv ble nøytralisert ved hjelp av pepperspray. En annen kvinne, som ble observert med svart hjelm og maske, ble arrestert etter at hun sprayet pepperspray i løse luften og forsøkte å få demonstrantene til å storme lokalene og gå løs på Yiannopoulos direkte.

Yiannopoulos skal ha blitt invitert av studentgruppen College Republicans.

-Som konservative følte vi oss ekskludert fra samtalene på campus, og det at vi inviterte ham har virkelig satt i gang diskusjonen om ytringsfriheten, sier Brooke Paz, en talskvinne for gruppen.

Demonstrantene hadde også skilt med tekster av typen “Kun sosialistisk revolusjon kan beseire kapitalistisk reaksjon” og “Migranter inn, rasister ut”.


Publisert: nov 1, 2017 @ 8:58 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.