Oslo 20170814. Børsen i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Oppgangen på Oslo Børs fortsatte onsdag. Hovedindeksen endte på rekordhøye 815,41 poeng – opp 1,05 prosent.

Onsdag ble en ny milepæl passert på Oslo Børs. Den samlede verdien av selskapene som er notert på børsen, passerte 2.500 milliarder kroner for første gang.

Hovedindeksen på 815,41 poeng er også en ny rekord. Oppgangen er blant annet drevet av høyere oljepriser og positive signaler fra internasjonale børser, skriver E24. Oljeprisen var onsdag ettermiddag på sitt høyeste nivå på over to år. Nordsjøoljen ble omsatt for 61,20 dollar fatet, mens amerikansk lettolje ble solgt for 54,20 dollar fatet.

Den sterke oppgangen kommer også av inntjeningsvekst i de store selskapene. Lakseaksjen Marine Harvest, som steg med 0,25 prosent, var den mest omsatte aksjen etter at selskapet leverte rekordresultat grunnet høyere laksepriser og voksende etterspørsel. DNB steg 1,33 prosent, Yara med 1,60 prosent, Norsk Hydro med 1,50 prosent og Statoil steg med 0,67 prosent.

Europris-aksjen falt derimot med 7,80 prosent etter at en kvartalsrapport avslørte at lavpriskjeden ikke ser ut til å innfri markedsforventningene.

På de største børsene i Europa var det også oppgang onsdag. FTSE 100 i London steg med 0,13 prosent, DAX 30 i Frankfurt med 1,78 prosent, mens CAC 40 i Paris steg med 0,38 prosent.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]