Illustrasjonsbilde. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix / TT /
Del saken
  •  
  •  
  •  

To menn som trolig kom som asylsøkere fra Syria i 2015 og 2016, er siktet for terrortilknytning.

Mennene ble pågrepet i Midt-Norge og på Vestlandet i september og har sittet varetektsfengslet siden. Etter det NRK kjenner til, skal det være opplysninger de selv ga i asylprosessen, som er bakgrunnen for siktelsene.

– Jeg kan bekrefte at PST i høst har pågrepet to personer i to forskjellige saker. De er siktet for brudd på terrorbestemmelsene, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til NRK.

Mennene, som er i 30-årene, kom til Norge i 2015 og 2016, og sakene deres skal ikke ha noen sammenheng med hverandre. Advokat Brynjar Meling er forsvarer for mannen som ble pågrepet i Midt-Norge. Han mener det har skjedd en misforståelse.

– Han har ikke erkjent straffskyld, og han mener at han har en forklaring på dette. Han samarbeider nå for at PST skal få sjekket ham ut av saken, sier Meling.

PST tror ikke at mennene kom til Norge med intensjon om å gjennomføre en terroraksjon her.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]